"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keskerakond haldusreformist: valitsus pole diskussioonist huvitatud (0)
19. mai 2016
Scanpix

Riigikogus haldusreformi teist lugemist vaheaegade võtmisega venitanud Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul ei ole valitsusliit reformi üle diskuteerimisest huvitatud.

Simsoni sõnul toetab Keskerakond haldusreformi sellisel kujul tagasilükkamist, sest tegemist on dokumendiga, millel puudub sügavam sisu, teatas erakonna pressiesindaja BNS-ile. Simsoni hinnangul pole valitsuskoalitsioon reformi üle diskuteerimisest huvitatud, vahendas BNS.

“Oleme ööistungite käigus ja ka enne nende algust püüdnud valitsuskoalitsiooniga haldusreformi teemal ühisele pinnale jõuda, kahjuks tulutult. Meie hinnangul on väär, et me võtame vastu haldusreformi, mis ei anna meile midagi peale õhku jäävate lubaduste ja esialgse raamistiku. Me soovime näha sisulist reformi, sest Eesti ei vaja järjekordset poolikut lahendust,” sõnas Simson.

“Tegemist ei ole kindlasti kavaga, mis aitaks maaelul püsima jääda. Ainus muudatus, mida see reform kaasa toob, on mõne omavalitsuse mehaaniline liitmine, mis annab võimaluse omavalitsustele uusi nimesid panna. Sellega aga reform sisuliselt piirdubki,” ütles Simson.

Simsoni sõnul ei anna reform omavalitsustele suuremat tulubaasi, otsustusõigust, finantsautonoomiat ning samuti ei saa selgesõnaliselt paika riigi ja omavalitsuste ülesanded. “On kummastav, et valitsus soovib haldusreformi vastu võtta enne, kui sellele sisu andvad 18 seaduseelnõu on valitsuses üldse kooskõlastuse saanud. Aastakümneid tehtud haldusreform on tegelikult endiselt juttude tasandil. Me pooldasime täna haldusreformi katkestamist ning kindlasti seisame sellele vastu ka eelnõu lõpphääletusel,” lisas Simson.

Riigikogu lõpetas kolmapäevasel istungil kell 20.44 haldusreformi seaduse eelnõu teise lugemise, nädala eest alanud teine lugemine venis opositsiooni venitamistaktika tõttu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.