"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kontserdisarja „Kammermuusikud linnas“ lõppkontserdil kõlavad kaunid viiuliviisid (0)
19. mai 2016
Scanpix

Esmaspäeval, 23. mail kell 17.30 toimub Tallinna Keskraamatukogu suures saalis (Estonia pst 8) kontserdisarja "Kammermuusikud linnas" viienda hooaja lõppkontsert, mis kannab pealkirja "Vene kevad". Esinevad Triin Ruubel (viiul) ja Kärt Ruubel (klaver). Kavas: Prokofjev, Šostakovitš, Rahmaninov, Tšaikovski.

Kontserdil on võimalus kuulata ERSO uut kontsertmeistrit Triin Ruubelit musitseerimas koos Saksamaal tegutseva kaksikõe Kärdiga. Vene muusika pärlitest koosneva kava emotsioonide palett ulatub brutaalselt intensiivsest pühalik-õrnani. Kontserdi peateos on Sergei Prokofjevi Esimene Viiulisonaat, millest on kujunenud üks oma žanri tähtteoseid.

Triin Ruubel on silma paistnud mitmetel rahvusvahelistel viiuldajate konkurssidel, sh pälvinud grand prix konkursil “Remember Enescu” Rumeenias ning I preemia Kloster Schöntali konkursil Saksamaal. Ta on soleerinud orkestrite ees nii Eestis kui välismaal, sh esinenud Tallinna Kammerorkestri, Norddeutsche Philharmonie Rostocki ja Poola Kammerfilharmooniaga, lisaks üles astunud mitmetel mainekatel Saksa festivalidel ja teinud koostööd nüüdisheliloojatega nagu Jörg Widmann ja Wolfgang Rihm. ERSO kontsertmeister on Triin Ruubel alates 2015. a aprillist.

Kärt Ruubel on üles astunud Norddeutsche Philharmonie, Hochschulorchester der HMT Rostocki, Philharmonisches Orchester Vorpommerni ja Pärnu Linnaorkestri ees. Kammermuusikuna on Kärt esinenud erinevates koosseisudes mitmetel mainekatel festivalidel (Hohenlohe Kultursommer, Usedomi muusikafestival, Mecklenburg-Vorpommerni festival, Gezeiteni Muusikafestival ja Aurora festival). Ta on kaasaegse muusika ansambli Neophon asutajaliige. Kärt Ruubel on Oscar ja Vera Ritteri, Horst Rahe ja Alfred Toepferi stipendiaat ning praegu täiendab end Rostocki Muusika- ja Teatrikõrgkooli magistrantuuris.

Sissepääs kontserdile on tasuta! 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.