"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
ÜRO: 2030. aastaks elab kaks kolmandikku inimkonnast linnades (0)
19. mai 2016
Scanpix

Aastaks 2030 elab kaks kolmandikku maailma rahvastikust linnades, linnaelanike osakaal arengumaades kahekordistub ning linnade territoorium võib kolmekordistuda, selgub kolmapäeval avaldatud ÜRO raportist.

Nairobis asuv ÜRO inimasustuse amet UN-Habitat teatas raportis, et 15 aasta pärast annavad linnad umbes 80 protsenti maailma sisemajanduse koguproduktist (SKP), vahendas BNS.

Alates viimasest ÜRO linnade teemalisest konverentsist – Habitat II – 1996. aastal Istanbulis on “megalinnade” raskuskese siirdunud arengumaadesse, seisab raportis.

Aastal 1995 oli maailmas 22 linna elanikkonnaga 5-10 miljonit ning 14 linna enam kui 10 miljoni inimesega, selgub raportist. Aastal 2015 oli maailmas 44 suurlinna ja 29 megalinna, neist enamik arengumaades.

“See trend jätkub, sest mitu Aasia, Ladina-Ameerika ja Aafrika suurlinna peaksid muutuma aastaks 2030 megalinnaks,” teatas inimasustusamet.

“Kõige kiiremini kasvavad väikesed ja keskmise suurusega linnad, millel on vähem kui miljon elanikku. Nende arvele langeb 59 protsenti maailma linnaelanikest ja neis elab 62 protsenti Aafrika linnaelanikest.” 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.