"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rainer Rannala: 3D printimine avab tee uudsele õppemeetodile (0)
20. mai 2016
TallinnaTV

"3D printimine avardab võimalusi erinevate ainete õpetamisel ja muudab päris olulisel määral ka õpikäsitlust õpilaste jaoks," lausus Tallinna Haridusameti üldosakonna juhataja Rainer Rannala.

Rannala märkis Tallinna TV uudistesaates, et pealinna tublimad koolid ja õpetajad on 3D printimist mingil kujul juba rakendanud, osades koolides on printerid ka olemas ning nendega töötamise kogemus on olnud positiivne. “Väga vahva oli kui Gustav Adolfi koolis toimus üritus, mille raames näitasid õpilased oma teadmisi 3D printimisest ning õpetasid õpetajatele ja kaasõpilastele 3D printimise eeltööd ehk erinevate toodete modelleerimist.”

Rannala lisas, et ehkki praegu on toote materjal, mida saab 3D printides väljastada veel piiratud ja tulemuse töökindlus pole päris see, mis poest ostes, areneb valdkond jõudsalt. “Usun, et lähima 5-10 aasta jooksul peame 3D printerit sama loomulikuks kui igat teist kodust majapidamismasinat.”

3D printerid paigaldatakse 58-sse Tallinna kooli. Printereid hakatakse koolidesse tarnima septembrist ja hiljemalt 15. novembriks plaanitakse läbi viia ka koolitused.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.