"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Oliver Nääs: võitlejahingega Savisaar pole püssi põõsasse visanud (0)
26. mai 2016
Albert Truuväärt

Edgar Savisaare kaitsjale Oliver Nääsile jäi silma toimikust silma, et Savisaar jälitati julgeolekuasutuste seaduse alusel, mis tähendab pigem luurelise iseloomuga teabehanget, mitte konkreetse kuriteokahtluse uurimist. "Kaitsjana huvitab mind kindlasti see, et miks, millisel eesmärgil ja kui pikalt teabehanget läbi viidi. Savisaare puhul võib selline küsimus olla veel eriti tundlik, kuna tegemist on siiski suurima opositsioonilise erakonna juhiga."

“Oleks lausvale öelda, et kriminaalmenetlus ei mõjuta inimest. Kindlasti on see asi teataval viisil Savisaart mõjutanud, aga ma ei näe, et ta oleks püssi põõsasse visanud. Kindlasti tahab ta seda võitlust edasi pidada, sest see on tal juba loomuses,” rääkis Nääs Postimehele.

Nääs rääkis, et seni on avalikkuses loodud emotsionaalset fooni: “Ei ole räägitud konkreetsetest tõenditest, pole räägitud konkreetsest asjaoludest, tegelikult pole nagu üldse midagi, millele saaks hinnangut anda. Praegu on käinud teabe vahetamine selle pinnalt, milline emotsioon inimestel tekib.”

Ta loodab, et see “propaganda” ei mõjuta kohtunikku liiga palju, sest erinevalt tavainimestest saab kohtunik lõpuks ka konkreetsete tõenditega tutvuda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.