"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Narva linn soovib Tallinna ja Narva vahele ekspressrongi (0)
08. juuni 2016
Scanpix

"Narva linna esindaja on maikuu alguses kohtunud Elroni esindajatega, kes on ilmutanud valmidust selle ideega tegeleda," kirjutab Narva linnapea Tarmo Tammiste majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile.

Tee Narvast Tallinna võtab rongiga keskmiselt aega 2 tundi ja 45 minutit, vahendas BNS. “Siiski jääb see sõiduaeg paljudele reisijatele liiga pikaks. Narvat tajutakse endiselt Eesti ühe kaugeima punktina, ning sinna jõudmist kauge ning tülika ettevõtmisena,” kirjutab Tammiste.

Kui linul välja jätta kasvõi pooled peatused, jättes alles ainult mõned strateegilised peatused, nagu Jõhvi, Kiviõli, Rakvere, Tapa, saaks Tammiste sõnul Narvast Tallinna jõuda natuke rohkem kui 2 tunniga, mis pakuks konkurentsi ka tunduvalt kulukamale autoga sõitmisele.

Ekspressrongiliikluse avamine meelitaks tema sõnul ärisid ja spetsialiste Ida-Virumaale kolima ning parandaks regiooni konkurentsivõimet ja aitaks luua uusi töökohti.

“Narva on Eesti suuruselt kolmas linn ning selle tihedam sidumine pealinnaga on loomulik. Tallinna ja Tartu vahel liigub näiteks neli ekspressrongi, Narva ja Tallinna vahel pole aga hetkel ühtegi,” märgib ta.

Eesti Raudtee ning Narva linna koostöös on hetkel käimas ühise rongi- ning bussiterminali rajamise projekt. “Narva ja Tallinna vahel ekspressrongiliikluse avamine võimaldaks uuel terminalil toimida efektiivsemalt ja loogilisemalt: piki vahemaid läbitakse rongiga, ning lokaalsemat logistikat korraldatakse hiljem bussidega,” kirjutab ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.