"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
90 poolthäälega valitud Keskerakonna presidedikandidaat Mailis Reps: Eesti peab hästi läbi saama kõigi oma naabritega (5)
11. juuni 2016
Scanpix

Tänasel Keskerakonna volikogu istungil kuulutati välja erakonna presidendikandidaat, kelleks osutus Mailis Reps. Kandidaat number üks  ehk Mailis Reps sai kokku 90 häält. Edgar Savisaar sai kokku 12 häält  ehk 78 häält kokku. Kõik pitsatiga 161 sedelit kehtivad, ütles valimiskomisjoni esimees. Kuna Reps sai  53,25% häältest siis on presidendikandidaadiks valitud Mailis Reps.

Presidendikandidaadi kandidaat Mailis Reps toonitas oma kõnes, et Eesti peab välispoliitiliselt hästi läbi saama kõigi oma naaberriikidega. Tema sõnul peab president olema ühiskonna lepitaja, kes on eestvedaja vaenu ja sõjahüsteeria külvamise lõpetamisel, samuti seisma ääremaastumise lõpetamise ja väljarände peatamise eest.
 
“Olen viimastel kuudel korraldanud rahvakohtumisi paljudega,” rääkis Reps. “Teie abiga olen suutnud kaardistada peamised teemad, mis inimestele olulised. Tuleb kõnetada nii muretsevaid, kui paremini toimetulevaid inimesi,” jätkas Reps.
 
Eesti probleemid on tema sõnul süvenev ääremaastumine ja väljaränne.
 
“See on koht, kus president peab sekkuma,” ütles Reps. Keskerakonna tugevus on erinevate kogukondade kõnetamine. President peab lõpetama vaenu ja sõjahüsteeria külvamine. Olulised on head ja konstruktiivsed suhted kõigi naabritega, ka Venemaaga.
“Tuleb õppida võrdsel tasemel suhtlema,” lisas Reps.
 
Eestis on ääremaastumine, sissetulekute ebavõrdus, pagulaskriis ja lugematu hulk teisi küsimusi, mille lahendamise eest peab president seisma.
 
“Tänane koalitsioon ei suuda ise milleski kokku leppida. Näeme “exceli” tabeli arvutusi, millega kokku hoitakse, ja ühtlasi suretatakse elu maal,” nentis Reps. Repsi hinnangul on inimesed on väsinud ja pettunud. Terve põlvkond on üles kasvanud reformierakonna valitsemise ajal.
 
“President ei tohi toimuvat vaikides pealt vaadata,” ütles Reps. Tema sõnul peab austama pikaajalise arengukava väljatöötamist.
“Üheskoos suudame üles ehitada õiglase ja tugeva Eesti Vabariigi. Tahan, et mu lapsed näeksid tulevikku Eestimaal,” lisas Reps.
 
Tema sõnul on Keskerakond  see, kel tuleb taas võtta initsiatiiv poliitika kujundamisel ja dogmade murdmisel. Erakonnal tuleb vastata inimeste ootustele ja jõuliselt Eesti rahva tuleviku eest võidelda. Repsi sõnul peab rahvas saama ise presidenti valida.
Kommentaarid (5)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

meest sõnast
12. juuni 2016 07:07
härga sarvest
Orav
12. juuni 2016 05:27
Venemaaga hea läbisaamine taastaks meie maaelu ja majanduse!
hm
11. juuni 2016 15:57
Saigi postikana presidendiks!!!
teab keegi
11. juuni 2016 15:39
Aga kes võitis?
Tea
11. juuni 2016 15:13
Savisaar kaotas ...