"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lennusadamas näeb Norra tuletornide teeninduslaeva Gamle Oksøy (0)
25. juuni 2016

Roomassaarest jõuab laupäeva hommikul lennusadamasse Lindesnesi tuletornimuuseumile kuuluv endine Norra tuletornide teeninduslaev Gamle Oksøy, edastas meremuuseum.

Gamle Oksøy, mis tähendab tõlkes Vana Sõnnisaart, teeb merekultuuriaasta raames tuuri Läänemerel koos oma hallipäise meeskonnaga. Laeva töökojas saab näha ka pisikest näitust “Läänemeri: ühine pärand”, vahendas BNS.

Meremuuseum lisab näitusele ka kaks 1920.-30. aastate enam levinud Eesti eksportkauba näidist. Selle kraami üleandmine koos Norra suursaadikuga Eestis toimub laupäeval kella 13 ajal. Laeva Läänemere ringreisile ja näitusesse on oma osa andnud kõik Läänemere rahvusvahelise merekultuuri töögrupi liikmed. Laeva kapten Odd Nordahl-Hansen on juhatanud kümme aastat Bredarsholmeni vanade laevade remondidokki Lõuna-Norras Kristiansandis ja seilanud aastaid Norra suurte õppepurjelaevade kaptenina.

Sadamas viibimise ajal pääsevad kõik huvilised laeva vaatama laupäeval kella 14-17 ning pühapäeval kella 10-12 ja 14-17.

Gamle Oksøy lahkub Soome esmaspäeva pärastlõunal. 

Oksøy valmis 1962. aastal Haugesundis firma Brødrene Lothe ujuvdokis. Tankerina registreeritud laev ehitati majakatele parafini ja gaasi transportimiseks. Edaspidi, kui majakad hakkasid toimima päikesepatareide pealt, oli Oksøyl üha vähem tööd, kuni 1995. aastal võeti tas kasutusest üldse maha.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.