“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Kaupmeeste liit: alkoholivaba õlle ja siidri müümine lastele on ebaeetiline (0)
05. juuli 2016
Scanpix

Kaupmeeste Liidu liikmete praegune kogemus on näidanud, et juba väga noortel, ka 10-aastastel lastel on huvi osta alkoholivaba õlut ja siidrit, mis on tegelikult mõeldud vaid täiskasvanud tarbijale, kes soovib alternatiivi alkohoolsele joogile. "Alkoholivaba õlle, siidri ja veini müümine lastele ei ole eetiline" selgitas liidu tegevjuht Riin Savi.

Tähtsustades vastutustundlikku alkoholi müüki ning tarbimist, soovitab Kaupmeeste Liit oma liikmetel mitte müüa alaealistele alkoholivaba õlut, siidrit ja veini.

“Alkoholivaba õlle, siidri ja veini müümine lastele ei ole eetiline” selgitas liidu tegevjuht Riin Savi.

Alkoholivaba õlu, siider ja vein on mittealkohoolsed joogid, mis ei ole suunatud lastele ja noortele, vaid täiskasvanud tarbijale, kes soovib alternatiivi alkohoolsele joogile. Initsiatiivi eesmärk on süvendada teadmist, et õlu, siider ning vein on tooted, mis ei sobi lastele ja noortele isegi siis kui nende alkoholisisaldus on nullilähedane. “See on põhimõtteline küsimus, mis kujundab ühiskondlikke hoiakuid ja väärtushinnanguid. Noorte alkoholi tarbimine on Eestis jätkuvalt tõsine probleem ning selle ennetamine on ülimalt oluline,” ütles Savi.

Ta lisas, et Kaupmeeste Liidu liikmete praegune kogemus on näidanud, et juba väga noortel, ka 10-aastastel lastel on huvi osta alkoholivaba õlut ja siidrit. “See on probleem, millele tuleb otsustavalt reageerida,” sõnas ta.

Liidu ettepaneku kohaselt ei tohiks alkoholivaba õlut, siidrit ja veini müüa alla 18-aastastele. Piirangu kehtestamisel tuleb müügikohas esitada vastavasisuline teave, mis peab olema kergesti märgatav ja paigutatud selliselt, et seda on võimalik näha enne ostu sooritamist.

“Liit on rakendamas mitmeid tegevusi, et aidata kaasa vastutustundliku alkoholitarbimise edendamisele kaupmeeste poolt, tänane soovitus on üks tegevus pikemast nimistust,” selgitas Riin Savi. ” Käesoleva aasta alguses lõpetasid enamus liidu liikmed boonuspunktide andmise alkoholi müügilt, plaanis on koostöös Tervise Arengu Instituudiga alustada teavitust alkoholiühikute selgitustöö osas,” lisas Savi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.