"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Mis laulu laulab Nele-Liis Vaiksoo merepäevade öölaulupeol? (0)
08. juuli 2016
Profiles Studio

"Laulupidudel tekib mingi sõnul seletamatu ühtehoidmine, maagiline jõud ja vägi. Tunne, mis poeb hinge ning mis toobki inimesi uuesti ja uuesti laulupidudele," sõnas Nele-Liis.

17. juulil saab juba kolmandat korda osaleda Tallinna Merepäevade öölaulupeol, mis toob Lennusadamasse tuhanded kuulajad. Sel aastal laulavad publikuga koos Jaanus Saks, Birgit, Alen Veziko, Anet Vaikmaa, Nele-Liis Vaiksoo ning üheskoos Nele-Liisiga esitab Eesti hümni Kanada imelaps Capri Everitt.

 

Mis on see, mis publiku aastast aastasse öölaulupidudele tagasi toob?

Nele-Liisi hinnangul on võti ilmselt ühtsustundes, mis öölaulupeol tekib. “Laulupidudel tekib mingi sõnul seletamatu ühtehoidmine, maagiline jõud ja vägi. Seda on raske kirjeldada. Usun, et see on see tunne, mis tekib isamaalisi laule lauldes. Tunne, mis poeb hinge ning mis toobki inimesi uuesti ja uuesti laulupidudele,” sõnas Nele-Liis, kellel on tänavusel öölaulupeol ka auväärt ülesanne esitada üheskoos Capri Everittiga Eesti hümni.

 

“Oma külaskäiguga Eestisse soovib Capri tunnustada SOS Lasteküla Eestis ja nende olulist ja pühendunud tööd Eesti laste heaks, kes on mingitel põhjustel oma kodust ja perest ilma jäänud,” sõnas Nele-Liis Vaiksoo, kes juba teist aastat on Eesti SOS Lasteküla heateo saadik. “Minu jaoks on oluline rääkida ja aidata kaasa teemal, mis on mulle väga südamelähedane. Olles ise ema, siis tean, kui oluline on pakkuda lapsele kindlustunnet, teda kaitsta ja mõista, suunata ning armastada ja kui minu abiga leiab kasvõi üks laps endale SOS Lastekülas armastava ema ja pere, siis tean, et olen teinud õiget asja,” räägib Nele-Liis.

 

Capri edastab oma sõnumit läbi oma võimsa hääle külastades kokku 80 riiki ja lauldes kohalikku hümni kokku 41 erinevas keeles.

Tallinna Merepäevad 2016 toimuvad 15.-17. juulini kokku neljas sadamas: Vanasadam, Lennusadam, Pirita jahisadam ja Noblessneri sadam. Eesti suurima mere- ja perepeo korraldajad on Tallinna linn, Tallinna Sadam, Eesti Ajalooliste Laevade Selts, Tallinna Kultuuriamet ja Eesti Meremuuseum. Tänavuste merepäevade suurtoetajad on Balbiino, Saku, Renault, Postimees, infotelefon 16366, Tallink ja Lavazza.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.