"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pühapäevaga saavad läbi tänavused Tallinna keskaja päevad (0)
10. juuli 2016
Albert Truuväärt

Tallinnas saavad pühapäevaga läbi neli päeva väldanud keskaja päevad, mida Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit korraldas juba 16. korda.

Keskaja päevad muutsid raekoja platsi ja Niguliste kiriku ümbruse neljal päeval õitsvaks hansalinnaks. Meistrite turg raekoja platsil pakkus parimaid käsitöökaupu lähedalt ja kaugelt, samas sai lavalt kuulata kontserte ja nautida keskaegset meelelahutust. Hopneri majas toimusid keskaegsed õhtukontserdid. Kaugemad esinejad olid kohal Poolast, Ameerikast ja Venemaalt.

Keskaja päevade viimane päev, pühapäev on jalutuskäikude päev, kus tutvustatakse vanalinna ajalugu. Niguliste kiriku kõrvale kerkib keskaja küla. Kätt saab proovida erinevates keskaegsetes meistrikodades ja õpitubades, toimuvad osavus- ja jõumängud, väike rüütlikool, mõõgavõitlejad ning antakse võimalus ka oma vibuküti oskusi proovile panna. Lisaks on kohal rändavate töötubade käsitöömeistrid, ehtemeistrid ja paljud teised.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.