"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Merepäevadel saab simulaatoril proovida joobes ujumist (0)
15. juuli 2016
Scanpix

Tallinna merepäevadel päästeameti alal saab reedel iga inimene veeohutussimulaatoris spetsiaalsete prillide abil proovida, mis tunne on joobes olles ujuda.

Kõige parema arusaamise joobes ujumise ohtlikkusest annab oma kogemus ning veeohutussimulaator on selleks turvaline võimalus, teatas päästeameti pressiesindaja BNS-ile. Alkohol on uppumissurmade peamine põhjustaja. Tänavu on uppunud juba 33 inimest, mida on üle kahe korra rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Põhja päästekeskuse ennetusbüroo juhtivspetsialist Jaanika Palm on näinud, kuidas simulaatori pallimeres spetsiaalsete joobnuprillidega ujumine mõjub. “Noored mehed tulevad ja ütlevad, et on veidi purjus peaga ujumas käinud ja midagi pole juhtunud. Siis aga proovivad simulaatori ära ja nendivad, et rohkem joobnuna vette ei lähe,” sõnas Palm.

Teine oluline asi veekogude juures on päästevahendid ja oskus neid kasutada. Selleks on pühapäeval merepäevadel päästeameti alal esmakordselt väljas koostöös Ahhaa keskusega täiendatud eriline veeohutussimulaator, kus saab oma nahal proovida päästevesti, viskeliini ja päästerõnga kasulikke omadusi ning nende viskamist, lisaks õrnal jääl kõndimist.

“Uppumistunne on vägagi tõetruu ning kõik muud tegevused jäljendavad päris elu parimal võimalikul moel,” selgitab uue simulaatori omadusi selle koos Ahhaa keskusega välja arendanud OÜ Vägev Tigu juhatuse liige Kaarel Sild. Uus simulaator on päästeametis kasutatavast purjus ujumise simulaatorist ligikaudu neli korda suurem, lisaks on sellel kaldad, kust pallimeres „uppujale“ päästevahendite viskamist saab harjutada.

Päästeameti ala on Vanasadama jahisadama alal avatud reedest pühapäevani kella 12-18-ni. Purjus ujumise simulaatorit saavad huvilised katsetada reedel ning uut päästevahendite kasutamise simulaatorit pühapäeval.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.