Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
Kas süüdi on massilised koondamised? Eesti politsei ei jõua enam abivajajateni (1)
19. juuli 2016
Scanpix

Viimastel päevadel on mitmed inimesed jaganud sotsiaalmeedias oma kogemusi sellest, kuidas politseisse pöördumisel hädavajalik abi saamata jäi. Politsei ei vaevunud ohtlikult vingerdavat veokit kontrollima ega väikestelt tüdrukutelt telefoni varastanud pätte karistama.

Reedel kella 11 ajal märgati Tartust Tallinna poole liikudes teel vingerdavat ning ebaühtlase kiirusega sõitvat rekat, mis tekitas liiklusohtlikke olukordi. Mäo-Ardu lõigul teatati kahtlustäratavast rekast politseile, kuid ligi 100-kilomeetrise teekonna jooksul Jüri ringini ükski politseipatrull rekat kontrollima ei jõudnud, kirjutab ohtlikku veokit märganud lugeja Delfis.

“Helistasime ka numbril 112 nagu korralikud kodanikud, sest rekajuhil oli lõigul Mäo-Ardu väga palju olukordi, kui oleks juhtunud suuremat sorti avarii,” ütles pealtnägija ja lisas, et häirekeskusest uuriti nende asukohta ning muid täpsustavaid asjaolusid.

“Sõitsime siis abikaasaga selle reka selja taga kogu aeg, kuid kas tahate teada nalja… Me sõitsime tema taga kuni Tallinnasse välja. Vahepeal polnud mitte ühtegi politseid, kes oleks teda kontrollima tulnud,” rääkis pealtnägija pettunult.

Politsei jättis pühapäeval hätta ka Postimaja H&Mis telefonivarguse ohvriks langenud väiksed tüdrukud. Tüdrukutega kaasas olnud täiskasvanu suutis enda telefoniga kindlaks teha varastatud telefoni asukoha. “Järsku vaatasime, et see telefon liigub mööda Narva maanteed Pirita poole. Helistasin politseisse ja sain vastuseks, et ega nemad midagi rohkemat teha ei saa ja mingu ma ise telefonile järgi ja rääkigu nendega ilusti, äkki saan telefoni ise tagasi. Ei hakanud vaidlema ja võtsime kiiresti Viru keskuse parklast Elmo,” kirjeldab pealtnägija Facebooki grupis Märgatud: TALLINNas.

“Lõpuks jõudsime Piritale eramajade vahele ja vaatasime kadunud telefoni asukohanäidu ümberkaudsetesse hoovidesse, kuni äpp näitas kindla maja peale (Tolmuka tee 36). Maja ees seisis uuemapoolne läikiv must universaalkerega auto (vist MB). Maja välisuks oli lahti ja kaks vene meest suitsetasid ukse ees. Kõndisin aia äärde, panin äpi kaudu telefonil alarmi tööle. Küsisin meestelt, mis neil toas heliseb (alarm oli välja kuulda). Alguses ei tehtud must välja, aga uuesti küsides ehmusid ja üks neist jooksis tuppa ja liikus nii, nagu otsiks midagi taga. Mõne aja pärast tuli välja ja ütles tugeva vene aktsendiga, et tema ei kuule midagi. Peale pikka seletamist ja veel ühe mehe väljatulekut ilmus välja ka telefon. Ümbris oli ümber, aga telefon oli tagurpidi sees ning kõik kaardid-dokumendid ja sularaha olid kadunud. Nende kohta küsides ütlesid nad, et neid pole nad näinud. Lubasin helistada politseisse ja ka see nende mälu ei muutnud,” kirjeldab postitaja. “Helistasin politseisse ja järjekordselt neist abi ei olnud, olid nõus kirja panema kaartide omaniku nime, et kui keegi need leiab, siis politsei teab, kellel helistada. Peale paari minutit politseiga telefoni teel rääkimist ilmus majast välja ka üks naine ja andis meile kõik telefoni ümbrises olnud dokumendid ja sularaha. Ühte kaarti oli juba auk sisse löödud, arvatavasti hakati juba neid hävitama.”

Nördinud postitaja soovitab alati hoida oma telefonidel internet ja GPS sees, et vajadusel varastatud telefon üles leida, politsei abile ta lootma jääda aga ei soovita, kuna nagu juhtunust selgus, siis abi nende poolt ei tule.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kogu aeg ei saa vaid pättidega arvestada
24. apr. 2017 03:39
Kui telefonidel hoida internet ja GPS sees, tühjeneb aku kiiresti ja nipist pole kasu. Politseile aga miinused, kuigi nad ei ole kärpimistes süüdi.