"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Minister: Läti tervishoiukulud peavad kasvama 14 protsendini eelarvest (0)
19. juuli 2016
Scanpix

Järgmise seitsme aasta jooksul tuleb tervishoiukulud tõsta 14 protsendini Läti riigieelarvest, ütles terviseminister Anda Čakša intervjuus Läti riigitelevisioonile.

Minister rääkis, et üldiste tervishoiukulude tõstmisest on vaja rääkida. Praegu läheb tervisekuludeks 10 protsenti Läti riigieelarvest, ent vajalik miinimum on 12 protsenti. Čakša sõnul on kulud vaja seitsme aasta jooksul tõsta 14 protsendini eelarvest ehk 5 protsendini sisemajanduse koguproduktist (SKP).

“Me elame 21. sajandil. Väga paljud patsiendid surevad haigustesse, mida saaks ennetada,” rääkis minister. Ta rääkis, et oleks valmis toetama plaani, kus 1 protsent sotsiaalkindlustusmaksetest kogutud vahenditest suunataks tervishoidu, ent ei toetaks erakindlustusfirmade osalemist ravikindlustuse süsteemis.

Čakša on rääkinud enda kavast suunata 1 protsent sotsiaalkindlustusmaksetest ehk 70 miljonit eurot tervishoidu ka varem. Seda ei toeta sotsiaalminister Jānis Reirs, kelle hinnangul ei lahendaks säärane rahasüst tervishoiusektori probleeme ning võiks halvendada eakate toimetulekut.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.