"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Viljandi folgilisi on ootamas vihmane ilm (0)
25. juuli 2016
Scanpix

Viljandi folgipeo osalisi on nädala teises pooles tõenäoliselt ootamas vihmane ja võrdlemisi jahe ilm.

Neljapäevaks ehk festivali avapäevaks liigub lõuna poolt Eestisse madalrõhulohk, mis põhjustab kohati tugevat sadu ja äikest, vahendas BNS. Lääne Eestist alates õhutemperatuur langeb. Neljapäeva öösel on sajuvõimalus alla 25 protsendi, kuid päeval levib sajuala edelast kirdesse. Sajab hoovihma, kohati on sadu tugev, samuti on äikest ning saju võimalus on 75-90 protsenti. Tuul on muutlik ja nõrk, kuid äikesega võivad kaasneda tugevad tuulepuhangud. Öösel on sooja 11-17, päeval 17-23, Lõuna-Eestis kuni 26 kraadi.

Reede öö on veel sajune Ida-Eestis, päevaks saju võimalus väheneb, jäädes 25-50 protsendi piiresse. Puhub nõrk või mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 12-18, päeval 18-23 kraadi.

Laupäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhulohk. Öösel sajab kohati, päeval on kõikjale hoovihma oodata – saju võimalus on 75-90 protsenti. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja on öösel 11-17, päeval 17-22 kraadi.

Pühapäeval madalrõhulohk eemaldub ja päeval on kerge harja seis, kuid madalrõhkkond on ise veel väga lähedal ja seetõttu püsib hoovihmavõimalus 50-75 protsendi piires. Puhub mõõdukas edelatuul. Sooja on öösel 12-17, päeval 18-22 kraadi.

Tänavu juba 24. korda toimuv Viljandi pärimusmuusika festival pakub tavapäraselt nelja päeva jooksul mitmekesist kontserdi- ja lisaprogrammi, samas on folgipidu mitmes mõttes ajaloo suurim.

Korraldajad toovad esile, et folgipidu kuulub EBU Euroradio festivalide programmi. “EBU on maailma suurima avalik-õiguslike meediakanalite ühendus, kuhu kuulub ka Eesti Rahvusringhääling. EBU koordineerib tele- ja raadiokanalite koostööd, suurte projektide hulgas on nii Eurovisiooni lauluvõistlus kui ka  Euroradio Folkfestival, mille programmi tänavune Folk kuulubki. EBU Euroadio Folkfestivali programmi kuulumine tähendab, et kahelt lavalt – pärimusmuusika aidast ja Kultrahoovist – toimuvad kontserdid kantakse otse üle Klassikaraadios ja samuti salvestatakse,” märgivad folgipeo korraldajad.

Tänavu on rekordiline ka kontsertide ja artistide arv. “Seoses EBU Euroradio Folkfestivali programmi kuulumisega on Viljandi pärimusmuusika festivali programm tavapärasest ligi kolmandiku võrra suurem ja samamoodi on suurem kohale saabuvate artistide hulk. Üle 300 artisti 25 riigist on tänavusel festivalil esindatud ja need on pärimusmuusika festivalide ajaloos ülekaalukalt kõige suuremad numbrid,” seisab festivali teates.

Ka eeldatav publikuhulk ületab tänavu varasemad festivalid. “Tänavuse festivali piletite ja passide müük on sujunud tavapärasest aktiivsemalt, mis eeldab eelmistest aastatest suuremat külastajate arvu. Telia klientidele mõeldud sooduspassid, 600 noortepassi ja esimesed 900 odavama hinnaga passi müüdi läbi väga lühikese aja jooksul. Tänase seisuga on üldse kokku müüki minevast rekordkogusest festivalipassidest järel veel vaid mõned üksikud ja samamoodi müüakse suure tõenäosusega enne festivali algust läbi ka reedesed ja laupäevased päevapassid. Need numbrid saavad tähendada ainult ühte –tõenäoliselt seisab XXIV Viljandi pärimusmuusika festival silmitsi uue publikurekordiga,” märgivad korraldajad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.