"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Piirivalvurid aitasid joobes alaealise ujuja mandrile (0)
26. juuli 2016
Scanpix

Noormehe sõnul oli ta hakanud Aegna saarelt mandrile ujuma, kuid väsis ära ja jäi kivi peale puhkama. 17-aastane noormees oli alkoholi tarvitanud. Piirivalve tõi ta mandrile.

Kella 5.10 paiku sai merevalvekeskus teate, et Prangli saarelt liigub Rohuneeme sadama suunas kaater ühe inimesega pardal, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile. Teatest selgus, et mees on eksinud. Koheselt suunati Tallinna kordoni piirivalvekaater alust piirkonda otsima. Otsingute käigus avastati aga veest inimene, kes kivi peal seistes abi ootas.

Noormees aidati kaatrisse ja tema kontrolli käigus selgus, et tegemist on 17-aastase noormehega, kes enne ujumist tarvitas alkoholi. Mees oli vees T-särgi ja aluspesu väel, kõik enda ülejäänud riided ja dokumendid oli ta jätnud Aegna saarele, kus ta olid sõpradega aega veetnud.

„Noormehe sõnul oli ta hakanud Aegna saarelt mandrile ujuma, kuid väsis ära ja jäi kivi peale puhkama. Ta ei osanud öelda kaua ta vees oli, kuid meedikud toimetasid mehe alajahtumise tunnustega haiglasse,“ sõnas Tallinna kordoni merevalveteenistuse vanem Toomas Lindjärv. Lindjärve sõnul on tegemist õnneliku lõpuga juhtumiga, kus noormeest märgati ja talle tuldi appi. „Samas peame aga taaskord meelde tuletama, et igas seltskonnas peaks alati olema üks kaine inimene, kes tähelepanelikult jälgiks, et ükski alkoholi tarvitanud inimene ei läheks ujuma ega riskiks enda eluga. Alkoholi tarvitanuna hinnatakse tihtipeale enda võimeid üle ja võetakse mõttetuid riske.“

Alaealise noormehe suhtes alustati seoses alkoholi tarvitamisega väärteomenetlus.

Pärast noormehe üleandmist meedikutele jätkasid piirivalvurid kaatri otsingutega. Hiljem selgus, et kaatrit juhtinud mees leidis ise tee sadamasse ja temaga oli kõik korras.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.