"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Karilaid: Siim Kallasel peaks olema läbirääkimisteks selge positiivne programm (1)
04. august 2016
Scanpix

"Siim Kallas peaks seisukoha võtma valitsuse tekitatud probleemide suhtes - Estonian Airi ja parvlaevade jaoks on endine transpordivolinik Kallas igati pädev," ütles Jaanus Karilaid.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid leiab, et Siim Kallase soov parlamendierakondadega presidendivalimiste osas läbi rääkida saab teostuda vaid siis kui Kallasel on välja pakkuda selge positiivne programm.

“Hetkel on Kallas asjale lähenenud läbi eituse teatades, et presidendikoha pärast koalitsioonis muutusi tegema ei hakata. See pole aga kuidagi jätkusuutlik lähenemine, mis võiks erakonnad läbirääkimiste laua taha tuua. Kokkulepped ja vastutulekud ei saa olla vaid ühepoolsed,” ütles Karilaid, “Kallas peaks välja pakkuma selge positiivse programmi ning kindlasti võtma seisukoha praeguste suurimate poliitiliste probleemide kohta, mille on valitsus tekitanud. Nii Estonian Airi saaga kui ka parvlaevade suhtes tehtud järjepanu ebaõnnestunud otsused vajavad presidendiks pürgija selget seisukohta. Just sellistes küsimustes ootab rahvas riigipea reaktsiooni, seda enam, et endise transpordivolinikuna on Kallas igati pädev asjaga tegelema.”

Keskerakonna aseesimees rõhutas, et rahvas ootab presidendikandidaadilt ka seisukohta, mida teha ühiskonnas valitseva ebavõrdsusega ning kas presidendina jagub kandidaadil julgust ebaõiglaseid otsuseid vetostada. “Presidenti ei saa valida pelgalt meeldivuse või mittemeeldivuse alusel, tähtsad on ideed ja programm, mida presidendikandidaat välja pakub. Ka see, et kunagi oli Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioon edukas, ei maksa praeguste valimiste juures midagi.”

“Keskerakond on valinud oma kandidaadiks Mailis Repsi, kes on suutnud sõnastada ühiskonna jaoks tähtsad küsimused ning töötab selle nimel, et teda valijameeste kogus toetatakse. Keskerakond seisab oma kandidaadi taga juba ammu, samas kui Reformierakond pole siiani päris kindel, mis nende presidendikampaaniast saab,” lisas Jaanus Karilaid.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kutt
10. aug. 2016 20:23
Kallas on libe nagu lutsukala . Ega temalt naljalt selget ja konkreetset vastust ühelegi küsimusele ei saa.