"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Päevaga said liiklusõnnetustes vigastada 13 inimest (0)
09. august 2016
Scanpix

Eesti eri paigus said esmaspäeval juhtunud üheksas raskes liiklusõnnetuses kokku vigastada 13 inimest, neist viis olid alaealised.

Esimene õnnetus juhtus kella 4.30 ajal Harjumaal Harku vallas Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 22. kilomeetril, kus politseinike peatumismärguannet eiranud 44-aastane mees sõitis Volkswagen Passatiga teelt välja, teatas siseministeerium BNS-ile. Hiljem selgus ka põgenemiskatse põhjus, nimelt polnud Volkswageni juhil juhtimisõigust. Mees sai vigastada ja kiirabi viis ta Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Teine õnnetus juhtus kella 9.30 ajal Põlvamaal Kanepi vallas Hurmi külas, kus 37-aastase mehe juhitud ratastraktoril John Deere lõhkes tagumine rehv ning juht sõitis vastassuunda kraavi ja traktor paiskus külili. Traktorijuht pöördus ise Põlva Haiglasse kontrolli.

Kolmas õnnetus juhtus kella 9.32 ajal Tartumaal Haaslava vallas Tõrvandi-Roiu-Uniküla tee viiendal kilomeetril, kus 48-aastane mees sooritas Volkswagen Golfiga vasakpööret ning sõitis ette Volkswagen Passatile, mida juhtis 23-aastane mees. Kiirabi viis Volkswagen Golfi juhi Tartu Ülikooli kliinikumi kontrolli.

Neljas õnnetus juhtus kella 10.14 ajal Võrumaal Võru vallas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 248. kilomeetril, kus sirgel teelõigul kaldus vastassuunavööndisse 24-aastase naise juhitud Mercedes-Benz C220 CDI ja põrkas kokku vastu liikunud Volvo FL616 veokiga, mida juhtis 55-aastane mees. Sündmuskohalt viis kiirabi Mercedese juhi ja temaga koos sõitnud 14-aastase noormehe Tartu Ülikooli kliinikumi. Hiljem pöördus veoauto juht Lõuna-Eesti Haiglasse.

Viies õnnetus juhtus kella 11.27 ajal Tallinnas Laagna teel, kus Mustakivi bussipeatuses hakkas iseeneslikult liikuma buss MAN ja 61-aastane bussijuht tõmbas käsipidurit. Bussis kukkunud 74-aastane naine sai vigastada ja kiirabi viis ta Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Kuues õnnetus juhtus kella 12.51 ajal Võrumaal Võru vallas Raudsepa külas Kasaritsa-Kubja tee teisel kilomeetril, kus jalgrattaga sõitnud 54-aastane mees kaotas kruusateel langusel ratta üle kontrolli ja kukkus. Kiirabi toimetas jalgratturi Lõuna-Eesti Haiglasse. Jalgrattur ei kasutanud kaitsekiivrit.

Seitsmes õnnetus juhtus kella 15.19 ajal Tallinnas Kotka tänaval, kus 29-aastane mees soorita Ford Transitiga vasakpööret hoovi ja ei märganud kõnniteel lähenenud jalgratturit, 12-aastast poissi. Kiirabi viis viga saanud lapse Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse kontrolli.

Kaheksas õnnetus juhtus kella 15.27 ajal Pärnus Pühavaimu ja Uus tänava ristmikul, kus 50-aastane mees sõitis Peugeot 407-ga üle 16-aastane noormehe jala, kes üritas jalaga rula peatada. Kiirabi viis noormehe Pärnu Haiglasse.

Üheksas õnnetus juhtus kella 14.55 ajal Harjumaal Rae vallas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 25. kilomeetril, kus 28-aastane naine sõitis Fordi sõiduautoga otsa ees samas suunas sõitnud Scania liinibussile, mida juhtis 63-aastane mees. Fordi juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, sõidukis viibinud kaheksa-aastane poiss ja üheaastane tüdruk Tallinna Lastehaiglasse. Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitamisel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.