"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Raimond Kaljulaid: president Allar Jõks oleks ärieliidi ja lobistide, mitte lihtsa Eesti inimese esindaja (2)
09. august 2016
Scanpix

Allar Jõksil ja tema advokaadibürool Sorainenil on väga hea suhted parempoolsete võimuerakondadega ning tema presidendiks saamine ei aita lahendada vaesust Eestis - madalaid palku ja pensioneid, aeglast majanduskasvu, leiab Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

“Jõks oleks parempoolsete võimuerakondade tagatubadele märksa lähedasem ja mugavam valik kui Mailis Reps, Siim Kallas, Mart Helme või isegi Marina Kaljurand,” kirjutab Kaljulaid Eesti Päevalehes.

Samuti ei räägi Jõksi kasuks asjaolu, et tema ja Carri Ginter võitlevad Paldiski mnt süstlavahetuspunkti vastu ning Jõks kui rahvuskonservatiivide president ei ühendaks kindlasti eesti-vene kogukondi. “Jõks oleks ärieliidi president, lobistide president, mitte lihtsa Eesti inimese esindaja Kadriorus.”

“Eesti ühiskonna peamine probleem on vaesus. See, et meie inimeste palgad on madalad, pensionid on madalad, majanduskasv on aeglane. Sellel võib olla palju pistmist olukorraga, kus eriti mitte keegi poliitilised tippudest ei ole majandus- või rahandustaustaga. Ei peaminister ega president ega ka näiteks majandus- ja kommunikatsiooniminister. Kokkuvõte: parempoolsetele võimuerakondadele oleks Jõks kingitus, kõigile ülejäänutele, Eesti rahvas kaasa arvatud, kindel kaotus.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
9. aug. 2016 16:01
Kuulun nende hulka kes arvavad, et Eesti Vabariigile pole presidenti vaja
dotsent
9. aug. 2016 12:32
Jõks käis koos Laariga Gruusias demokraatiat edendamas ja millega see lõppes, teame kõik