"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Viilma: väikse rahva suurus sõltub tema usust tulevikku (0)
20. august 2016
Scanpix

Peapiiskop Urmas Viilma ütles iseseisvuse taastamise 25. aastapäeva hommikusel lipuheiskamisel, et et väike rahvas on just nii suur, kui suur on tema usk oma tulevikku.

“Meil on usk oma rahva ja riigi kestvusse. Nõnda võib arvult väike olla suurem kui nii mõnigi suur,” rääkis Viilma lipuheiskamisel peetud õnnistamiskõnes ja võrdles Nõukogude okupatsiooni Paabeli vangipõlvega, vahendas BNS.

“Nõukogude Liit ei olnud sõprade ja mõttekaaslaste liit, vaid vabadele rahvastele vere hinnaga püstitatud vangla, mille müüride vahele ka Eesti rahvas vägivalla ja ülekohtu tõttu oli langenud,” kõneles Viilma. “Eesti lipp lehvib täna siin mitte ainult taastatud iseseisvuse sümbolina, vaid ka vabaduse kestvuse ning taevase õnnistuse märgina nii praegustele kui tulevastele põlvedele.”

Iseseisvuse taastamisest alates on rahvuslikel ja riiklikel tähtpäevadel pidulike lipuheiskamiste juurde kuulunud alati ka kirikujuhi õnnistussõnad ning laul “Hoia, Jumal, Eestit”.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.