"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Trump kutsus vabariiklasi afroameeriklaste hääli püüdma (0)
21. august 2016
Scanpix

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump ütles laupäeval, et vabariiklased peavad afroameeriklastest valijate häälte püüdmise nimel rohkem pingutama.

“Ma tunnistan täielikult, et käe ulatamine afroameerika kogukonnale on valdkond, kus Vabariiklik Partei peab rohkem tegema ja seda kindlasti ka tehakse,” ütles Trump Virginia osariigis Fredericksburgis kampaaniaüritusel, vahendas BNS.

Kinnisvaramagnaadi sõjakas retoorika on senise kampaania käigus vabariiklastest võõrutanud paljud vähemusi esindavad valijad. Trump ütles laupäeval ülekaalukalt valgenahalisele kuulajaskonnale, et tahab kujundada Abraham Lincolni parteist “kaasava erakonna”.

“Tahan, et meie parteist saaks taas afroameerika valija kodu,” ütles miljardär, kes on viimastel päevadel pingutanud mustanahalistele valijatele alternatiivi pakkumise nimel.

Trump kuulutas reedel, et on võimeline koguma valimisvõidu korral oma esimese ametiaja lõpuks 95 protsenti afroameeriklaste häältest.

Samas jätkas ta ebaseadusliku sisserände kritiseerimist, väites, et immigrantide sissevool Virginiasse on asetanud kohalikele koolidele ja avalikele teenustele “tohutu koormuse”.

Samuti süüdistas ta osariiki ümberpaigutatavaid “piiriületajaid” töökohtade napsamises kohalike eest.

“Inimesed, keda meie avatud piir kõige rohkem kahjustab, on madalapalgalised latiinod ja afroameeriklased, kes võistlevad töökohtade ja kogukonnaressursside nimel uute saabujatega,” lausus Trump, süüdistades demokraadist rivaali Hillary Clintonit kitsarinnalisuses, sest ta peab mustanahaliste hääli “garanteerituks”.

Varem laupäeval kohtus Trump hispaaniakeelsete valijate nõuandva koguga, mis aitab tal oma sõnumit formuleerida ning abistab teda latiinodele suunatud kampaanias.

Arvamusküsitluste kohaselt jääb Trump vähemuste seas toetuselt Clintonile suurelt alla.

Vabariiklaste presidendikandidaat kohtus laupäeval Virginias ka Staffordi maakonna šerifiameti töötajatega, kellega arutas kampaaniameeskonna teatel rünnakute hoogustumist õiguskaitseametnike vastu, vaimse tervise küsimusi, heroiini- ja oopiumisõltuvust, kooliturvalisust, tulistamisjuhtumeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.