"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD ja VIDEO! Linnahalli kontserdisaalile andis eksperthinnangu maailma tippakustik (0)
26. august 2016
Raepress

Tippakustik Yasuhisa Toyota, kes on olnud peaakustik Los Angelese Walt Disney kontserdimaja, Helsingi kontserdimaja, Sydney ooperimaja ja paljude teiste hoonete ehitamisel, vaatas üle Linnahalli.

“Täna hommikul ma olen siin esimest korda ringi vaatanud, ja ma tahan tänada kõike selle võimaluse eest, et me oleme kokku saanud, et on võimalus selle projekti kohta mõtlema hakata. Teiega koos olla on mul väga hea meel ja suur au,” ütles Yasuhisa Toyota pressikonverentsil Linnahallis.

“Ma ei kavatsenud palju rääkida, seega räägin ainult esimestest muljetest. Kui ma tulin siia, siis mul oli väga põnev, see on imeline objekt, imeline ruum. Tulla ja näha sellist amfiteatrit, et toolid on sedamoodi paigutatud – see ei ole väga tavaline asi. Tavaliselt sellist hoonet ei ole varem olnud, me alustasime uue hoone ehitamisega, tegime uue kontseptsiooniga saali. Aga selline auditoorium Tallinnas, kus inimesed üksteist näevad, see on oluline ja see on hea.

Mul on hea meel, et minu teadmised akustikast suudavad seda ruumi parandada, on küll palju asju, mida arutada, mida uurida. Lagi on selline, et ilmselgelt tuleb midagi muuta. Puudutades fundamettaalset konfiguratsiooni, näiteks, istekohtade suhtes, see on see, mida ma ei tahaks muuta. Vähemalt mitte suurel määral,” sõnas Yasuhisa Toyota.

Vaata galeriid (23)

Tallinna Linnahalli AS-i nõukogu esimees Meelis Pai loodab, et külaskäik veenab Toyotat koostööks, leidmaks Tallinna linnahalli kontserdisaali akustikale parima lahenduse. “Toyota on akustikute seas absoluutne superstaar,” rõhutas Pai. “Linnahall on eriline esitluspaik ning rekonstrueerimise käigus on eesmärgiks luua saal, mis loomuliku akustikaga toetab klassikalise muusika esitlust,” lisas Pai.

Tallinn tutvustaS oma plaane linnahalliga. Ühtlasi näidatI linnahalli kontserdisaali lava eesriideks olnud Enn Põldroosi võimsat gobelääni “Inimeste elu”, 10 x 50 meetri suurust aastaid turvaliselt tallel hoitud maailmas ainulaadset taiest.

Arhitekt Raine Karbi projekteeritud ja Tallinna sadama läheduses asuv 4200-kohalise kontsertsaali, jäähalli ja kohvikutega Tallinna linnahall valmis 1980. aasta Moskva suveolümpiamängudeks. Linnahall pälvis biennaali Interarh-83 Grand Prix’ ja Rahvusvahelise Arhitektide Liidu presidendi kuldmedali ja preemia ning 1984. aastal NSV Liidu riikliku preemia, tänu sellele arvati linnahall ka muinsuskaitse objektide nimekirja.

Linnahall
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.