"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tartu Eluasemefond ja Ühistupank alustavad koostööd (0)
01. september 2016
Scanpix

Eesti Ühistupanga juhatuse esimees Ülle Mathiesen lisas, et Ühistupank ei plaani suure kontorivõrgu väljaarendamist, vaid just koostöös erinevate organisatsioonide ja omavalitsustega oma kliente teenindada.

Tartu Eluasemefond ja Eesti Ühistupank sõlmisid koostöökokkuleppe, mille kohaselt saavad Lõuna-Eesti inimesed alates 1. septembrist Tartu Eluasemefondi esinduses astuda Ühistupanga liikmeks. Samuti saab fondi esinduses infot Ühistupanga tegevuse ja tulevikuplaanide kohta.

Tartu Eluasemefondi juhataja Andres Püssi sõnul on koostöö Eesti Ühistupangaga fondi arengut silmas pidades oluline samm. “Usun, et info uue ühistulise panga kohta on eluasemefondi klientidele huvitav.

Loodetavasti saame oma klientidele tulevikus koostöös Ühistupangaga veelgi paremaid tooteid ja teenuseid pakkuda,” avas Andres Püss fondi tulevikuplaane.

Eesti Ühistupanga juhatuse esimees Ülle Mathiesen lisas, et Ühistupank ei plaani suure kontorivõrgu väljaarendamist, vaid just koostöös erinevate organisatsioonide ja omavalitsustega oma kliente teenindada.

“Usun, et sõlmitud lepe Tartu Eluasemefondiga on alles esimene samm ning meie koostöö areneb lähiaastatel veelgi tihedamaks,” ütles Ülle Mathiesen.

Tartu Eluasemefond asutati 1992. aastal eesmärgiga laenude kaudu võimaldada tartlastele elamistingimuste parandamist. Aastaid on eluasemefond pakkunud soodsaimat lahendust Tartu linna elanike eluasemeprobleemidele. Tegutsemisaja jooksul on eluasemefondist abi saanud ca 3500 leibkonda.

Eesti Ühistupanga asutamiskoosolek toimus 18. juunil 2015 Estonias.

Pank on taotlemas krediidiasutuse tegevusluba ning plaanib alustada tegevust 2017. aastal. Ühistupangal on 125 eraisikust ja 35 juriidilisest isikust liiget. Nende hulgas on Tallinna linn, Tartu Tarbijate Kooperatiiv, Mainor, Estiko, E-Piim Tootmine, Silikaat Grupp, Saidafarm, Fund Ehitus ja Seven Oil. Samuti olid asutajaliikmeteks Põlvamaa, Kambja, Maaelu Edendamise ja Kehtna hoiu-laenuühistud, EELK Varahaldus ning mitmed väiksemad ettevõtted.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.