“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Eestlastele seondub Rootsi esmalt kuningakojaga (0)
02. september 2016
Scanpix

Eesti elanikele tuleb Rootsile mõeldes esimesena meelde, et see on kuningriik, selgus reedel avaldatud uuringu tulemustest.

Küsimusele, mis teile esimesena meenub, kui mõtlete Rootsist, vastas 24 protsenti küsitletutest, et selleks on kas kuningas, kuninglik perekond, kuningriik või kuningaloss, selgus Turu-uuringute AS korraldatud küsitlusest, vahendas BNS.

Stockholmi, kuriisireisi, linna vaatamisväärsusi ja turismi meenutas 19 protsenti küsitletutest, 11 protsenti nimetas esimesena kas Rootsi riigisümboleid ja poliitkat või riigi loodust.

“Ootamatu oli see, et Rootsi seostub Eesti inimestelt peamisel kuningakoja ja muude traditsiooniliste teemadega, mitte aga moodsa tehnoloogia ja efektiivsuse ning vastavate ettevõtetega,” ütles BNS-ile Rootsi Eksportnõukogu Eesti esinduse juht Janar Sutt. “Meil on veel palju tööd teha,” tunnistas Sutt.

Turu-uuringute AS viis Rootsi saatkonna, Rootsi Instituudi ja Telia tellimusel uuringu läbi ajavahemikus 29. märtsist kuni 12. aprillini. Selle käigus küsitleti 1002 inimest alates 15 aasta vanustest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.