“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Uuring: eestlaste arvamus Rootsist on pisut halvenenud (0)
02. september 2016
Scanpix

Eestlaste suhtumine Rootsisse on küll valdavalt positiivne, kuid siiski viimastel aastatel pisut halvenenud, selgus reedel avaldatud uuringu tulemustest.

Kui aastal 2009 leidis 43 protsenti küsitletutest, et Eesti peaks kindlasti Rootsilt eeskuju võtma ja õppima, siis 2016. aastal leidis sama 25 protsenti Eesti inimestest, keda Turu-uuringute AS Rootsi saatkonna, Rootsi Instituudi ja Telia tellimusel küsitles. Nende hulk, kes leidnuks, et Eesti ei peaks Rootsilt õppima, siiski uuringu kohaselt märkimisväärselt ei kasvanud, vahendas BNS.

Küsimusele, mis on inimeste suhtumist halvendanud, vastas 85 protsenti uuringus osalenutest, et nendeks on kaitseküsimused, põgenike ja immigratsiooniteemad. Üheksa protsenti tõi põhjusena esile Rootsis valitsevad perekonnaväärtused, suhtumise samasooliste kooselusse ja seksuaalähemustesse. Seitse protsenti nimetas isiklikke kogemusi Rootsi tööturul ja 14 protsenti muid teemasid.

Kõige positiivsema hinnangu andsid küsitluses osalenud Rootsi sotsiaalsüsteemile ja keskkonna olukorrale, kõige negatiivsema olukorrale Rootsi immigratsiooni-, kaitsepoliitika ja seksuaalvähemustega seotud teemadele.

Turu-uuringute AS viis küsitluse läbi ajavahemikus 29. märtsist kuni 12. aprillini. Selle käigus küsitleti 1002 inimest alates 15-aasta vanustest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.