"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kohtutes on menetluses neli kaitseväe korteritega seotud kohtuasja (0)
03. september 2016
Scanpix

Tänavu on erinevates kohtuastmetes menetluses neli kohtuasja, mis on seotud kaitseväe ametikorteritega. Peamiselt käivad vaidlused 1998. aastal sõlmitud lepingute kehtivuse ja tingimuste üle, ütles BNS-ile toetuse väejuhatuse teabeohvitser.

 

Kaitseväel on tööandja eluruume ehk kaitseväe kortereid kokku 429, millest vabad on 126.

Tänavu talvel andis kaitseministeerium Riigi Kinnisvara AS-ile (RKAS) üle 18 korteriomandit ja ühe hoonestatud kinnistu Tallinnas. Neist 11 olid tähtajatu üürilepinguga, mis on sõlmitud endise või praegu kaitseväelasega. Lepingud läksid üle RKAS-ile. Elamuseaduse järgi on neil üürnikel õigus kasutada korterit kuni elu lõpuni ning neid ei saa eluruumist välja tõsta ilma samaväärset vastu andmata.

Kaitseministeerium on erinevatel aegadel andnud RKAS-ile üle 96 mittevajalikku ehk tühja korteriomandit, mis olid kunagi kasutusel tööandja eluruumidena. Veel kavatseb kaitseministeerium RKAS-ile üle anda umbes 200 eluruumi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.