"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Märt Sults: lõpukirjandit enam pole, sest õpilased ei mõistnud teksti (2)
12. september 2016
Scanpix

"Uurimuses võib ju olla, et 11% meie inimestest ei saa tekstidest aru, aga igasugusel uurimusel on paratamatult mingi suunitlus," märkis koolimees Märt Sults. 

“Mina koolimehena olen arusaamise probleemiga väga palju kokku puutunud. Miks jäeti koolis lõpukirjand ära ja miks tehakse suulisi eksameid? Ikka sellepärast, et inimesed ei saa tekstist aru ega oska arusaadavalt kirjutada,” selgitas Sults.

“Olen erialalt keemik ja rääkisin oma tundides alati võimalikult lihtsalt ja selgelt, kuid ikkagi ei saa kaugeltki kõik aru. Nii et minu arvates on tekstidest arusaajaid ja mittearusaajaid umbes pooleks, kuni 30-aastaste inimeste puhul on see vähemalt nii,” lõpetas Sults.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kes siis veel
12. sept. 2016 19:39
Tegemist on rahvaasemikuga Toompeal - algata seaduseelnõu ja taasta lõpukirjand. Nii põhikoolis kui gümnaasiumis, kui omal ajal saadi siis miks nüüd ei saa, meil ju omariiklus, onju. Aitab nutust ja halast asu tegutsema.
põhjus
12. sept. 2016 19:54
Omariikluse aegu enam eesti keelt nii hästi ei töngata!