"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vare: Transnefti otsus tähendab Eestile transiidiajastu lõppu (2)
13. september 2016
Scanpix

Venemaa peamise naftatorude omaniku Transnefti otsus suunata kogu Läti kaudu liikunud eksport oma sadamatesse pingestab oluliselt konkurentsi ka Eesti ettevõtjatele, ütles transiidiasjatundja Raivo Vare.

Eile Venemaa presidendile Vladimir Putinile raporteeritud otsus jätab esnmajärjekorras tühjaks Läti Ventspilsi sadamas tegutsenud diislikütuse terminali Ventbunkers, sest Transnefit lõpetab sinna torujuhtme kaudu kütuse pumpamise, kirjutab Postimees.

“Ventbunkersile lisandub veel kaks raudtee kaudu varustatud terminali Riias, mis kokku tähendab ligi pool miljonit kuupmeetrit kasutamata võimsusi,” rääkis Vare. “Kuna Transnefti toru tuleb läbi Valgevene, siis ennekõike muutub küsitavaks Eesti ettevõtjate võimalus saada heledaid naftatooteid oma terminalidele just Valgevenest, sest lätlastel on konkurentsis geograafiline eelis.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

võidelda, alati
14. sept. 2016 17:35
Eestis on teat võimekus transiidi vallas ja oma huvide eest tuleb võidelda ja seda ka äärmiselt raskes seisus. Seega riigivõimu tasemel püüab poliitika ja majanduse lahus hoida niipalju kui see NATO liikme ja Euroopa Liidu liikmena on võimalik ja leida lahendusi majanduse vallas. Venemaa ei kao kuhugi ja see on reaalsus, keenia neeger ja vodkalemb ameeriklanna ei pea kõiki meie asju paika panema. Eestlane ei pea olema vaene, majanduslik toimetulek on oluline ja küllap igale eestlasele. Seega rahulikult aga kindlasti kindlalt transiidivallas.
Ott
13. sept. 2016 17:17
Seda me siis saime vastutasuks meie vaenu õhutamisele Venemaa vastu, võõrväe koondamisele Venemaa piiri äärde. Venemaa on alati tahtnud meiega hästi läbi saada. Venemaa turg oleks meie põllumajandusele eriti loomakasvatusele väga tähtis. Valitsus ei hooli rahvast, laseb maksumaksja raha tuulde, talle on tähtis vaid võim.