"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti ainus raamatukogubuss teeb tutvustustuuri maakondades (0)
15. september 2016
Scanpix

Eesti ainus raamatukogubuss Katarina Jee külastab 23.−24. septembril Järvamaad, Tartumaad, Tartut ja Lääne-Virumaad. Tallinna Keskraamatukogu raamatukogubussiga on oodatud kohtuma kohaliku omavalitsuse otsustajad, ajakirjanikud, raamatukogude lugejad ja raamatukoguhoidjad ning kõik teised huvilised.

Sõidu eesmärk on tutvustada raamatukogubussi kui ühte lahendust, kuidas viia raamatukoguteenus lähemale hajaasustusega piirkondades elavatele inimestele. Raamatukogubussi tutvustamisega maakondades soovivad raamatukoguhoidjad juhtida avalikkuse tähelepanu vajadusele tõsta raamatukoguteenuse kättesaadavust ja kvaliteeti.

Katarina Jee ootab huvilisi reedel, 23. septembril:

9.45−10.45 Paide Kultuurikeskuse (Pärnu 18) juures olevas parklas,
12.15−13.35 Tartumaal Lähte Ühisgümnaasiumi (Õpetajate tee 8) juures,
14.30–16.10 Elva Linnaraamatukogu (Tartu mnt 3) juures,
17.00−19.00 Tartu kesklinnas Küüni tänaval.

Laupäeval, 24. septembril on Katarina Jee peatused:

10.00−11.00 Tapa keskväljakul (1. Mai puiestee ja Pika tänava ristis asuval väljakul),
12.00−15.00 Lääne-Virumaa Keskraamatukogu (Lai tn 7) ees.

Peatuste ajal tutvustavad Tallinna Keskraamatukogu töötajad raamatukogubussi hankimise ja ülalpidamisega ning teeninduse korraldamisega seotud protsesse ja kulusid. Huvilised saavad tutvuda raamatukogubussiga ja bussis olevate raamatutega ning raamatukogubussi töötajate töötingimustega. Võimalik on küsida Tallinna Keskraamatukogu teenuste kohta ning õppida kasutama e-kataloogi ESTER. Lapsed saavad raamatukogubussis joonistada ja pilte värvida, tutvuda lahedate koomiksiraamatutega, nuputada mõistatusi ja lahendada ristsõnu.
Peatustes tutvustavad oma teenuseid ka kohalikud raamatukogud.

Raamatukogubussi Katarina Jee kahepäevast tutvustussõitu maakondades rahastavad Kultuuriministeerium (raamatukogude arendamise programm) ja Tallinna linn.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.