"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Telliskivi loomelinnakus peetakse Eesti kala nädal (0)
21. september 2016
Scanpix

Tallinnas Telliskivi loomelinnakus algab reedel Eesti kala nädal, mille raames tutvustatakse Eestis kasvatatavaid kalaliike.

Näha ja maitsta saab kodumaist tuura, angerjat, vikerforelli, karpkala ja säga, teatas maaeluministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

“Eestis kasvatatakse toiduks üle kümne kalaliigi, kuid poelettidele jõuavad need veel liiga harva,” ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. “Eesti kasvatuste kala on alati värske ja kvaliteetne, seepärast võiks see palju rohkem jõuda ka meie toidulaudadele.”

Toomas Armuliku sõnul on Eesti toidu kuu õige aeg tutvustada kodumaiste kalakasvatuste toodangut. “Toome kohale ka suure akvaariumi ja pakume harukordset võimalust näha elusaid Eesti tuurasid,” ütles Armulik ja lisas, et kodumaistest kaladest saab lisaks tuurale veel maitsta angerjat, vikerforelli, säga ja karpkala.

Laupäeval kell 10 toimub Telliskivi loomelinnakus Eesti kalakasvatajate toodangu näitusmüük ning kokk Marek Demjanov eestvedamisel degustatsioonid kell 10, 12 ja 14. Kell 13 pajatab kalalugusid Vladislav Koržets. Telliskivi loomelinnaku söögikohtades on Eesti vesiviljelejate kalast päevapakkumised.

Eesti kala nädalat korraldab Kalanduse Teabekeskus. Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudi kalanduse teabekeskus on Pärnus tegutsev kalanduse info-, koolitus- ja nõuandekeskus, mille tegevus toimub Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 rakenduskava raames. Teabekeskuse eesmärk on varustada kalandussektorit kaasaegse oskusteabe, koolituse ja nõuandega ning suurendada tarbijateadlikkust.

September on Eesti toidu kuu, mille raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. Samuti on Eesti toidu kuu puhul tulnud üle 70 eripakkumistega välja Eesti toidutee võrgustikku kuuluvad restoranid ja toidukohad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.