"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Uuring: Eesti noored vaatavad järjest vähem televiisorit (1)
26. september 2016
Scanpix

Google’i tellitud uuringu kohaselt vaatas alla 25-aastastest Eesti noortest iga nädal televiisorit 68 protsenti, kuid Youtube interneti videokeskkonda 93 protsenti.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul kirjeldab Youtube’i kasutusuuring päris hästi seda, mis noori tegelikult huvitab ning kuhu kogu ühiskonna meediatarbimine liigub. “Noored tunnevad vajadust olla pidevalt võrku ühendatud ning televiisor seda ühepoolse kommunikatsioonikanalina ei paku, rääkis Aron.

Uuringust selgus, et 45% Youtube’i videokeskkonna kasutajatest jälgis samal ajal paralleelselt ka televiisorit või mõnda muud meediaseadet.

“Inimesed vajavad järjest rohkem ja suuremaid doose uut infot korraga. Tähelepanuvälp ehk aeg, kui suudetakse ühele asjale keskenduda väheneb ning vaja läheb rohkem stiimuleid. Mitme asja korraga tegemine, kasvav infomaht- ja tarbimine põhjustab osadele stressi, kuid võib olla ka inimevolutsooni järgmine etapp,” ütles Aron.

Uuringu kohaselt on arvuti 53 protsendiga peamine vahend, millega Youtube videokeskkonda vaadatakse ning 33 protsenti kasutab selleks nii arvutit kui nutitelefoni. “Telefoni ja tahvelarvuti tähtsus põhilise meediaseadmena kasvab ning nende ekraanid muutuvad suuremaks,” prognoosis Tele2 tootedirektor.

Uuringu kohaselt kasutab 76 protsenti kõigist internetikasutajatest Youtube’i vähemalt korra kuus ning 23 protsenti iga päev. Alla 25-aastastest internetikasutajatest kasutab Youtube’i iga päev 59 protsenti. Uuring põhineb  Youtube’i kasutusstatistikal ning TNS Emor 2015. aastal läbiviidud küsitlusel.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
26. sept. 2016 16:08
Mina noor ei ole, aga televiisorit vaatan väga vähe. Televiisor on unustusse vajuv riistapuu.