"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Revali Merekool avas basseini helikopteri päästeõppusteks (0)
27. september 2016
Scanpix

Ettevõtlusminister Liisa Oviir avas teisipäeval Revali Merekooli teadus- ja metoodikahoone, mille keskmes on katsebassein koos helikopteri simulaatoriga.

Basseinis saab tekitada laineid, müristamist, tuult ja vihma – ikka selleks, et helikopteri päästeõppuseid erinevates ilmastikuoludes läbi viia. “Kui varem pidid meie jõuametkonade esindajad ja korrakaitsjad taotlisteks õppusteks sõitma Skandinaaviasse, siis nüüdsest on tipptasemel treeningkeskus Paljassaare poolsaarel,” rõõmustas Revali Merekooli tegevjuht Tanel Hinno.

Ettevõtlusminister Oviiri sõnul on eesmärgiks muuta Eesti majandusstruktuur teadmistemahukamaks ning viia elukestva õppe võimalused ja töömaailma vajadused vastavusse. “Revali Merekooli teadus- ja metoodikahoone on just samm selles suunas – tegemist on nutikaid lahendusi loova innovatiivse keskkonnaga,” sõnas ta.

Katsebasseini diameeter on 12 meetrit, sügavus 4 meetrit ning see mahutab 420 tonni vett. Ehitise ideest teostuseni läks veidi enam kui aasta.

“Täna tutvustasime meie kõige värskemat sammu, mida astudes oleme teel merenduskoolituse absoluutsete tippude klubisse. Nimelt taotleme kõige kõrgemat ja keerulisemat avamere päästekoolituse sertifikaati organsatsioonilt OPITO,” lausus Hinno.

1989. aastast tegutsev kool on korraldanud enam kui veerandsaja aasta jooksul üle 100 000 koolituse rohkem kui 22 000-le inimesele. Kool pakub merendus- ja mereohutusalast koolitust huvilaevnikele, vabatahtlikele merepäästjatele, jõustruktuuridele, laevandusettevõtetele ja meremeestele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.