“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Tasuta raamatute laadal leidis uue kodu ligi 30 000 teost (0)
27. september 2016
MTÜ Raamat Rahvale

MTÜ Raamat Rahvale jagas 25. septembril Tallinna Kultuurikatlas toimunud tasuta raamatute laadal tuhandetele huvilistele välja ligi 30 000 raamatut.

Eelnevad kolm päeva kogusid ja sorteerisid mitmekümneliikmeline vabatahtlike meeskond laada jaoks kasutatud ning ka uusi raamatuid.

Vaata galeriid (4)

Korraldajatele teadaolevalt pole Tallinnas varem niivõrd suurt tasuta raamatute laata korraldatud. Üritus õnnestus aga üle ootuste hästi – kogusime üle 30 000 teose, mis ületas 10 000 võrra varem seatud eesmärki. Raamatulaada põhipäeva külastas hinnanguliselt 5 000-6 000 lugemishuvilist, kes pea kõik kogutud raamatud koju kaasa viisid. Täname südamest kõiki osalejaid ning sadu inimesi ja organisatsioone, kes tõid oma raamatud kogumispäevadele ning kinkisid neile seeläbi uue elu.

Raamatulaadal koguti ühtlasi annetusi vähiravifondile “Kingitud Elu” ning sai kogu päeva kuulata põnevaid esinejaid. Pealaval astusid üles poliitik Siim Kallas, luuletaja Doris Kareva, BookWorld.me esindaja Anu Vunk, kirjanik Indrek Hargla, kultuuriajakirja Plug esindajad Andrei Kedrin ja Dan Rotar, kirjanik Jim Ashilevi. Lisaks toimusid jututoad Inga Raitari ja Kerttu Rakkega ning mitmed töötoad lastele ja täiskasvanutele.

Raamatulaada korraldusmeeskonda kuulusid projektijuht Alina Tubli, sponsorlussuhete juht Katrin Ahlberg, vabatahtlike koordinaator Anu Aus, programmijuht Sandra Maurer, finantsjuht Teele Toomväli, päevajuht ja venekeelse meedia nõunik Vladimir Svet ja pressiesindaja Tanel Kiik. Lisaks andsid väga olulise panuse kümned vabatahtlikud. Soovime veelkord tunnustada kõiki töökaid inimesi, kes panustasid kümneid ja kümneid tunde, et see suurepärane üritus teoks saaks.

Raamatulaata aitasid korraldada Tallinna linn, Tallinna Kultuuriamet, Rahva Raamat AS, Atemix OÜ, Imatra Elekter AS, MET-Terakeskus, AS Delfi, Bookworld.me, TimeBook.Life, Restoran Korsten, Armastus ja Hea Toit, Sihtasutus Hille Tänavsuu Vähiravifond “Kingitud Elu”, Fotograaf Birgit Võidula, Videal Productions OÜ, SA Tallinna Lauluväljak, Ragn-Sells AS, Rahvusooper Estonia, Kopterid.ee, Helios kirjastus, Helmehaldjas.ee, Alles Klar Puhastus OÜ ja Kino Sõprus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.