"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Hollandi uurimisrühm avalikustab MH17 katastroofi raporti (0)
28. september 2016
Scanpix

Esialgsed tulemused peaks heitma valgust sellele, mis tüüpi BUK-rakett Malaysian Airlinesi lennukit Boeing 777 tunamullu 17. juulil tabas. 298 inimest hukkus, 196 neist olid hollandlased.

Hollandi juhitav rahvusvaheline kriminaaljuurdluse uurimisrühm avalikustab täna esialgsed andmed Malaisia reisilennuki lend MH17 allatulistamisest Ida-Ukraina kohal, ohvrite sugulaste seas on juurdluse venimine tekitanud üha suuremat pettumust.

Esialgsed tulemused peaks heitma valgust sellele, mis tüüpi BUK-rakett Malaysian Airlinesi lennukit Boeing 777 tunamullu 17. juulil tabas. Kõik Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud 298 inimest tollal hukkus, 196 neist olid hollandlased.

Uurimine peaks näitama ka, kus täpselt see Venemaal valmistatud rakett välja tulistati.

Kuid Hollandi prokuratuur on juba hoiatanud, et nad ei kavatse Nieuwegeini linnas aset leidval briifingul ühegi kahtlusaluse nime nimetada. Uurijad tutvustavad tulemusi esmalt ohvritele omastele ning seejärel on umbes kell 14 Eesti aja järgi plaanis pressikonverents.

“Lisaks sellele, et me tahame teada, millist relva täpselt kasutati ja kust see välja tulistati, soovime ka vastust küsimusele, mis edasi saab,” lausus MH17 ohvrite peresid toetava fondi esimees Evert van Zijtveld.

“Me tahame, et toimepanijad kinni võetaks ja kohtu ette saadetaks,” ütles ta AFP-le.

Van Zijtveld väljendas ka pettumust uurimise edenemise üle, öeldes, et “igal juhul näib, et poliitikud seda probleemi ei lahenda”

Venemaa püüdis sel nädalal taas enda vastu sihitud kahtlustest tähelepanu kõrvale juhtida, süüdistades MH17 katastroofis Kiievit. Hollandi lehtede hinnangul püüti sellega ennetada kolmapäevast raportit.

Ukraina ja Lääs on väljendanud veendumust, et lennuki tulistasid Venemaal valmistatud raketisüsteemiga alla venemeelsed mässulised.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.