"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
JANEK MÄGGI: Eestile otsiti presidenti justkui personalifirma kaudu (1)
03. oktoober 2016
Scanpix

"Kaljulaid peab end ilmselt tõestama hakkama, sest ta on rahvale tundmatu," selgitas suhtekorraldaja Janek Mäggi. "Eesti president peab olema väärikas inimene juba ette, kõik peavad teda tundma. Ei ole isegi oluline, kas ta on konfliktne või polariseeruv."

Janek Mäggi hinnangul ei taha ta praegust presidendivalimiste kampaaniat ega ka kandidaati  üldse kritiseerida aga  kogu presidendi valimise protsess näeb välja, nagu Eesti Vabariigi presidendi otsitakse personaliotsingu firma kaudu.

“See on väga naljakas, veider, kummaline uskumatu. Valimisprotseduur on äärmine pettumus, kõikidele minu tutvusringkonna inimestele tundub samamoodi. Kuidas siis ei olnud võimalik seda kokkulepet teha kohe, kui ette nähtud,” küsib Mäggi.

Mäggi arvates tundub, et nüüd olles sellest olukorrast ehk  õpitakse. Toonastel presidendivalimistel oleks kõige loogilisem lahendus olnud see , et hääletatakse ametisse kõige rohkem hääli saanud kandidaat, leiab Mäggi.

“Igaühel on sõpru ja vaenlasi, aga minu arvates on võtmeküsimus ikkagi see, et Eesti presidendiks saamine on lihtsalt loterii ja inimestel, kes on poliitikas aktiivsed, ei ole enam huvi selle ametisse pürgida, lisab Mäggi.

Teed meeletult töö ära aga tulemus on null.

“Esimesed viis kandidaati nägid palju vaeva ja siis sulle öeldakse, et tegelikult sa ei kõlba ja öeldakse esimene ettejuhtuv vabandus. Aga kui personaliotsingu firma kaudu asju ajatakse, siis paraku nii ongi,” selgitas Mäggi. “Kaljulaid peaks taastama hakkama presidendi mainet,” lõpetas Mäggi.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

probleem
3. okt. 2016 06:53
Kaljulaidi kui isiku vastu vaevalt kellelgi midagi on, sest ta on tark, kiire otsustusvõimega, esineja, kõneleja jne, jne. Kuid probleemiks on tema vaated, seisukohad, sest need ei ole ju paljudele vastuvõetavad - tema nn euroopa seisukohad - põgenikud, haldusreform, koosoeluseadus, no ja kiiresti ja mi9tte kõige viisakamalt paneb vastasel ka suu kinni