"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Elmo Nüganen pälvis kõrge Balti Tähe autasu (0)
06. oktoober 2016
Scanpix

Selle nädala alguses anti Elmo Nüganenile Peterburis Ermitaaži teatris üle Balti Tähe autasu. Auhinda antakse igal aastal üle teatrifestivalil "Balti maja" erinevatele kultuuritegelastele inimlike suhete arendamise ja tugevdamise eest Balti regiooni riikide vahel.

Kuna 2016. aasta oli Venemaal riiklik filmiaasta, jagati sel aastal preemiaid prominentsetele filminäitlejatele ja –režissööridele. Lisaks Nüganenile pälvisid autasud ka teatrilavastaja ja filmirežissöör Andrei Kontsalovski (Venemaa) ja näitleja Ivars Kalnins (Läti). Ühtlasi pälvis Memory autasu vene filmirežissöör Aleksei Balabanov.

“Balti maja” festivali raames näidati 4. oktoobril Elmo Nüganeni filmi “1944”, millele järgnes ka kohtumisõhtu režissööriga.

Eestlastest on varasemalt sama autasu pälvinud Arvo Pärt, Eri Klas, Aivar Mäe, Georg Ots ja Lembit Ulfsak.

Balti Tähe autasu antakse rahvusvahelise teatrifestivali “Balti maja” raames inimlike suhete arendamise ja tugevdamise eest Balti regiooni riikide vahel. Balti Tähe preemia asutati 2004. aastal, tunnustamaks Läänemeremaade kultuuri- ja kunstiringkondade esindajaid, ühiskonnategelasi, poliitikuid ja majandusinimesi, kes on andnud suure panuse humanitaarsidemete ja -koostöö arendamisse Läänemere regioonis. Tänavu jagati preemiaid järjekorras 13. korda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.