"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Presidendi kantselei juhiks saab Tiit Riisalo (0)
07. oktoober 2016
Scanpix

Esmaspäeval ametisse astuv president Kersti Kaljulaid tegi ettepaneku asuda presidendi kantseleis tööle Külliki Sillaste-Ellingule, Heido Vitsurile, Tiit Riisalole ja Urmo Kübarale, Riisalo hakkab juhtima kantseleid

Kaljulaid tegi Riisalole ettepaneku asuda presidendi kantselei juhi, Sillaste-Ellingule presidendi välisnõuniku, Heido Vitsurile majandusnõuniku ning Urmo Kübarale vabakonna nõuniku ametikohale, teatas BNS-ile Kaljulaidi pressiesindaja. Kõik neli on avaldanud valmisolekut ka nendele ametikohtadele asuda.

“Ütlesin enda valituks osutumise eel, et minu meeskond saab olema laiapõhjaline ja sõltumatu. Siin saab olema inimesi erinevatelt elualadelt, erineva tausta, kogemuse ja oskustega. Inimeste maailmavaade ei saa olema tööle asumise eelduseks, aga kindlasti mitte ka takistuseks. Arvamuste paljusus on see, mida minu kabinetist edaspidi leida võib,” ütles Kaljulaid.

Riisalo teatas, et olla presidendi kantselei juhina sõltumatu nii sisuliselt kui ka formaalselt, astub ta välja Isamaa ja Res Publica Liidust.

Majandusteadlane ja -analüütik Heido Vitsur töötab LHV pangas. Varem on ta töötanud Arengufondis, majandusministeeriumis, Tallinna linnavalitsuses ning peaministrite Mart Siimanni ja Tiit Vähi nõunikuna. Aastal 1992 oli Vitsur majandusminister ning ta oli riigikogu seitsmenda koosseisu liige.

Diplomaat Sillaste-Elling töötab välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantslerina. Ta on töötanud erinevatel ametikohtadel välisministeeriumis, Eesti saatkondades Londonis ja Washingtonis ning peaminister büroo välispoliitika nõunikuna.

Kodanikuühiskonna ekspert on töötanud kümme aastat töötanud Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidus erinevatel ametikohtadel, sealhulgas liidu juhatajana aastatel 2006-2013.

Riisalo on töötanud välisministeeriumis, olnud veterinaar- ja toiduameti peadirektori kohusetäitja, AS GO Travel juhatuse liige, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali nõukogu esimees ning Erakond Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.