"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sotsiaalministeerium toetab perearstide õiguste laiendamist (0)
19. oktoober 2016
Scanpix

Sotsiaalministeerium toetab põhimõtteliselt osade riigikogulaste ettepanekut laiendada perearstide õiguseid, kuid leiab siiski, et muudatused esmatasandi tervishoius vajavad laiemat analüüsi.

Riigikogu liikmed Jüri Jaanson, Helmen Kütt, Andres Metsoja ja Mark Soosaar algatasid 21. septembril seaduseelnõu, mille kohaselt suurendatakse üldarstiabi osutavate perearstide õigusi, lubades neil vastava kvalifikatsiooni omamisel tegeleda eriarstiabi esmase diagnostikaga, muu hulgas teha näiteks röntgeni ülesvõtet. Praegu ei või üldarstiabi osutaval perearstil olla peale mõningate erandite muud tegevusala, vahendas BNS.

Sotsiaalministeerium põhimõtteliselt toetab eelnõu. Ministeerium pooldab perearstide õiguste laiendamist, kuid leiab, et koostöös erialaseltsidega on täiendavalt vaja välja töötada nii kvalifikatsiooni kui ka ruuminõuded lisanduvate teenuste jaoks. Ministeeriumi järgi vajavad esmatasandi tervishoiukorralduslikud muudatused senisest põhjalikumat analüüsi, vastavasisulist seadusemuudatuse ettepanekut plaanib ministeerium valitsusele esitada 2017. aasta esimeses pooles.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.