"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn FoodFestil selgitati välja aasta kokk, kelleks osutus Alexander Kolomar restoranist Ribe. (0)
29. oktoober 2016
Profexpo OÜ

Aasta kokka valitakse juba alates aastast 1995. Seekord tehti nii eel- kui ka pearoog mereaasta auks kalast.

Võistlusega tahavad nii korraldajad Eesti Peakokkade Liit kui ka Profexpo OÜ tõmmata tähelepanu kvaliteetsele Eesti köögile ja restoranikultuurile. Eriline rõhk on ka Eesti toidul, kuna võistlustel kasutatav toidukorv on traditsiooniliselt koostatud peaasjalikult eestimaistest toorainetest. Võistlejad saavad näidata žüriile ja pealtvaatajatele innovaatilist mõtlemist ja rõhutada kohaliku tooraine kokkusobimist maailmatrendidega.

Aasta koka võistluse korraldaja Rudolf Visnapuu hindas selle aasta võistluse taset väga kõrgeks ning pidas võitja, Alexander Kolomari lähenemist väga nutikaks: “Tal oli väga lihtne väljapanek ning põhjamaine lähenemine. Eelroana pakkus ta toitu, mida oli väga kerge serveerida ning samuti oli magustoidus kasutatud erinevaid tekstuure. Toidul oli huvitav slaavi mõjutus raviooli näol.”

Kolomar ise on võidu üle väga õnnelik ning tegi enne võistlust korralikku eeltööd, öeldes “Vaatasin varasemate võitjate retsepte ning tahtsin teha midagi, mida varem pole tehtud. Eelroaks tegin madalal temperatuuril küpsetatud klaarsäga shiitake seene leemiga, pearoaks oli lõhe mousse kartuli fondanti ning röstitud lillkapsastega.” Oma “kodurestorani” Ribesse kutsub Kolomar aga kindlasti ravioole maitsma.

Aasta kokk 2016 finalistid olid Alexander Kolomar (Restoran Ribe), Jaanus Krass (Pärnu Kalamajaka Kohvik), Kaido Metsa (Gourmet Coffee), Karolyn Perle, (Restoran Noot), Kirill Kirejev (Kopli Restoran / Saal), Mihhail Dementjev (Restoran Beer House). Teise koha pälvis Kaido Metsa ja kolmanda Mihhail Dementjev. Žürii esimees, juba 12 aastat hindamistööd teinud Jarmo Huuhtanen nentis, et oli raske ja tihe päev: “Ma olen väga kriitiline ning minu silmis on võistlemine väga oluline. Hea on näha, et Eesti kulinaaria on nii palju arenenud.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.