"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mart Helme: inimesi pannakse ametisse tagatoasobingutega (1)
07. november 2016
Scanpix

"Umbusaldamise põhjuse võin kokku võtta ühe sõnaga – saamatus," nentis  Eestimaa Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme.

“Üks asi on kahtlemata ebaõnnestunud maksupoliitika. Kurnavaid kaudseid makse tuleks tegelikult vähendada, samuti viib praegune aktsiiside tõstmine Eestist välja kümneid miljoneid eurosid,” rääkis Helme.

“Oleks vaja paindlikkust, mis tähendab ka regionaalseid ja valdkondlikke maksuerisusi. Teine valdkond on suurte sõnade tegemine kaitsepoliitikas, mis tegelikult ei oma katet,” märkis Helme.

“Liitlaste ja heidutuse jutt võib kõik olla kena, aga meie iseseisev kaitsevõime ja selle arendamine on bürokraatlik ja küündimatu. Kolmandaks – riigis on tekkinud nõukogudeaegne telefoniõigus, millega inimesed, näiteks Juhan Parts paika pannakse, ja teisi inimesi tagatoasobingutega maha võetakse,” sõnas Helme. “Mul on süda paha! Olen neist noormeestest oluliselt vanem ja see meenutab mulle väga seda, kuidas asjad nõukogude ajal käisid.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Muidugi
7. nov. 2016 17:47
Reformierakonna tagatoa tegelased panevad ametisse saamatuid inimesi, kes teevad palju halba meie riigile ja rahvale.aga Keskerakonnas on ka oma tagatuba, kus pannakse ka sobingutega ametisse inimesi. Simsonistide pooldajad peavad saama ametikohti kasvõi ära võttes neid Savisaare pooldajatelt. Hea näide on kuidas sai Aab omale ameti. lihtsalt aeti minema särav täht poliitikataevas Loone ja Aab ronis asemele. Karilaid säilitas oma ametikoha kuna läks lõhestajate kampa kuigi simsonlaste võit oli valega saadud-saalis olid peamiselt simsonlaste pooldajad, kes olid määratud. Näiteid võib veel tuua. Kindel see et omad erakondlased suhtuvad alatult Savisaare pooldajatesse ja kes üle läheb saab ameti.