"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Reformierakond nõuab koalitsioonipartneritelt selgitusi (3)
07. november 2016
Scanpix

"Valitsuskriis ei ole mäng, valimistel on saadud mandaat riigi juhtimiseks, mitte pidevaks kombineerimiseks. Valitsuse püsimine või lagunemine sõltub IRL-ist ja sotsiaaldemokraatidest," märkis peaminister Taavi Rõivas.

Reformierakonna juhtkond teatas esmaspäeval, et ootab oma koalitsioonipartneritelt Sotsiaaldemokraatlikult Erakonnalt (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidult (IRL) selgitusi valitsuskriisi tekitamise kohta.

“Koalitsioonipartnerite väljaütlemised, et nemad ei soovi valitsuskriisi tekitamist, on õõnsad. Kui ühtpidi kinnitatakse, et soovitakse koos edasi minna, siis sisulise arutelu asemel käib populistlik meediarünnak,” ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas pressiesindaja vahendusel.

“Sotsiaaldemokraatide aseesimees Helmen Kütt kinnitas alles möödunud nädalavahetusel Keskerakonna kongressil, et nemad on koostööks valmis ja sotsiaaldemokraatide ning Keskerakonna koostöö saab olema väga viljakas. Selle asemel, et pakkuda sisulisi lahendusi, esindab ja võimendab ka IRL usaldamatuse õhkkonda,” lausus Rõivas.

“Keskerakonna aseesimees Kadri Simson on täna tunnistanud, et koalitsiooni osapooltega, kes valitsuskriisi õhutavad, on kohtutud küll ja küll. Koalitsioonipartnerite poolt on silmakirjalik seejuures süüdistada Reformierakonda. Olen korduvalt kinnitanud ja kinnitan veel, et Reformierakonna eesmärgiks ei ole valitsust lõhkuda ning ootan selgeid sõnumeid ka valitsuspartneritelt,” sõnas Rõivas.

“Valitsuskriis ei ole mäng, valimistel on saadud mandaat riigi juhtimiseks, mitte pidevaks kombineerimiseks. Valitsuse püsimine või lagunemine sõltub IRL-ist ja sotsiaaldemokraatidest,” märkis peaminister.

Esmaspäeva hommikul arutas kujunendu poliitilist olukorda Reformierakonna fraktsioon ja valitsuse liikmed.

Esmaspäeval esitavad opositsioonierakonnad riigikogule valitsuse umbusaldusavalduse.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Riho Nahkor
6. märts 2019 17:03
"Valitsuskriis ei ole mäng, valimistel on saadud mandaat riigi juhtimiseks, mitte pidevaks kombineerimiseks. Valitsuse püsimine või lagunemine sõltub IRL-ist ja sotsiaaldemokraatidest," märkis peaminister. EKRE sai ka ju mandaadi, aga öeldakse et tema ei saa riiki juhtida?! Neil on ka ju mandaat! Sellist mängu siis võib mängida?!?!?!
meelis
5. märts 2019 14:58
keskerakond
Oi oi
7. nov. 2016 11:41
Ja selline seltskond juhib meie riiki. Pole siis ime, et oleme elatustasemelt üks viimastest.