"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kliima sõbra tiitli said Rimi Eesti, Toidupank ja Koplimäe mahetalu (0)
08. november 2016
Koplimäe mahetalu

Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse (SEI Tallinna) auhinna "Kliima sõber 2016" said Rimi Eesti, Toidupank ja Koplimäe mahetalu.

Auhinna said kolm silmapaistvat toiduettevõtet ja -organisatsioonile, kelle tegevus aitab kliimat kaitsta ja kliimamuutusega kohaneda, teatas SEI Eesti pressiesindaja BNS-ile. Auhinnad anti teisipäeval üle säästva arengu foorumil 2016 “Toit ja kliimamuutus”.

Auhinnaga “Kliima sõber 2016” tunnustatakse ettevõtteid, kes järgivad äritegevuses ja tootmises ühiskondlikult vastutustundlikke keskkonnahoidlikke põhimõtteid. Esmakordselt pärjati ettevõtteid 2012. aastal, mil anti välja auhind “Rohemajanduse edendaja 2012”.

“Rimi Eesti puhul tõstame esile suurketi järjepidevat tööd tarbijate keskkonnateadlikkuse suurendamisel, samuti nende tulevikuplaane partnerite abiga toidujäätmetest biogaasi toota,” sõnas säästva arengu foorumi korraldaja ja SEI Tallinna programmijuht Kaja Peterson.

“Toidupank aitab oma tegevusega jõuda toidul, mis on toodetud suure inimvaeva ja loodusvarade hinnaga ja mis muidu läheks raisku, puudustkannatavate inimesteni. Samuti kutsub Toidupank avalikkust üles heategevusele ja toidu annetamisele. Saaremaal Pöides tegutseva Koplimäe mahetalu puhul tunnustame keskkonnasäästlikku tootmist ja ettevõttes päikesepaneelidega toodetud taastuvenergia kasutamist,” lisas Peterson.

Toidu ja kliimamuutuse seosed omavad üha olulisemat tähtsust ka globaalsel tasandil. Nii oli toidule ja kliimamuutusele pühendatud ka 2016. aasta Maailma Toidu Päev, mida tähistati 16. oktoobril ja mida korraldab ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioon (FAO).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.