"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maestro Ants Üleoja pälvib raemedali (0)
08. november 2016
Scanpix

Tunnustatud koorijuht ja õppejõud Ants Üleoja pälvib kauaaegse pedagoogitöö ja silmapaistva tegevuse eest Eesti koorilaulutraditsiooni arendamisel Tallinna raemedali.

Maestro Ants Üleoja (sündinud 1936) on tunnustatud Eesti koorijuht, kes on juhatanud Vabariiklikku Koorijuhtide Segakoori, TPI Akadeemilist Meeskoori, Tallinna Kammerkoori ning Eesti Inseneride Meeskoori ja peadirigendina Eesti Rahvusmeeskoori ning ETV ja Raadio Segakoori, olnud aastakümneid nii üldlaulupidude kui ka mitmete koolinoorte laulupidude üldjuht ning Gaudeamuse üliõpilaslaulupidude Eesti kooride üldjuht. Ants Üleoja on koostanud ka mitmeid populaarseid koorilaulukogumikke.

Hindamatu on Ants Üleoja töö pedagoogi ja koorimuusika propageerijana. Ants Üleoja käe alt on võrsunud kümneid koorijuhte ja pedagooge, kes on arendanud ja hoidnud Eesti koorilaulutraditsiooni. Ants Üleoja on juhatanud mitmete Eesti ja maailma heliloojate uudisloomingut, viies nii heliloojate värsked teosed kuulajateni ja võimaldanud kooridel end proovile panna. Ta on ka tunnustatud arvamusliider, kelle seisukohad koorilaulu, ent ka eesti muusika ja kultuuri suhtes laiemalt on oluliselt kujundanud avalikku arvamust. Oma tegevusega on ta oluliselt panustanud Tallinna kui Eesti kultuurielu keskuse loova potentsiaali kasvu ning loominguliselt viljaka õhustiku kujundamisse.

Taotluse anda koorijuhile ja õppejõule Ants Üleojale tema 80. juubelil raemedal esitas Tallinna Kultuuriamet. Raemedal antakse Ants Üleojale üle 20. novembril 2016 Mustpeade majas.

Tallinna raemedal on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilisele isikule linnapoolse tunnustusena. Raemedali andmise otsustab linnavalitsus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.