"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ratas: e-hääletamise periood tuleb lühendada kolmele päevale (7)
11. november 2016
Scanpix

Võimalik uus peaminister Jüri Ratas ütles, et e-hääletamise periood peaks lühenema kolmele päevale.

Ratas ütles geenius.ee portaalile, et e-hääletamise periood peab kattuma elukohajärgses jaoskonnas eelhääletamise päevadega, mida on kolm.

“Mina isiklikult olen alati hääletanud valimisjaoskonnas, aga mõistan, et inimestel on erinevad eelistused. E-valimiste korraldamisel on peamine nende turvalisuse, läbipaistvuse ning võrdsete võimaluste tagamine,” sõnas Ratas.

2011. aasta märtsis taotles Keskerakond riigikogu valimiste tühistamist. Keskerakonna peasekretär Priit Toobal põhjendas kaebuse esitamist asjaoluga, et e-hääletus ei ole usaldusväärne ega kontrollitav ning selle protseduur ei ole ligilähedaseltki ühetaoline valimisjaoskonnas hääletamise protseduuriga.

Kommentaarid (7)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Oraakel
17. nov. 2016 10:49
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1815286398714529&set=a.1711542922422211.1073741827.100006995595985&type=3&theater Paistab, kas Keskerakond hakkab oma sõnu sööma, või kaotatakse e-hääletus totaalselt, ning valimiskabiinidesse tulevad kuni häälte ülelugemise lõpuni veebikaamerad, nagu Venemaa presidendivalimistel, tagades demokraatia, ehk lumpeni tahte kehtimise, rottgeenidega sionistide, ehk globaalse aristokraatia ja USA kui selle tööriista poliitilise tahte asemel. Teine asi on veel presidendi demokraatlik valimine, mitte "esindajate diktatuuri" läbi ametisse määramine nagu nõuka ajal. Nagu arvata, siis algab reetmine ja oma rottide võimupositsiooni kindlustamine: Ratas: e-hääletamise periood tuleb lühendada kolmele päevale E hääletus saab olla USALDUSVÄÄRNE AINULT ( !!!!!!!! ) siis, kui muudetaks põhiseadust ja e-hääletada saaks AINULT avalikult. Salajased valimised jäägu paberhääletusele, ning parandada tuleb valvet. Keskerakondlane Viktor Vassiljev kurtis Nõmme Raadios, et tema valimisvaatlejana ei saanud isegi nii lähedale, et näeks, mis sedelil märgitud on!
W.
12. nov. 2016 10:56
Pooldan E-hääletuse keelustamist.
Mutter
12. nov. 2016 07:53
Kes kontrollib e-valimisserverit, kontrollib riiki! Lõpetage see põhiseaduse vastane jama ükskord ära!
aus
12. nov. 2016 07:52
E- hääletamine tuleb kohe lõpetada, see pole usaldusväärne
Ümera
11. nov. 2016 21:01
Mida see kolm päeva siis muudab?Ma ise ei ole spetsialist aga kordan selle ala tippspetsialisti selgitust,et e-hääletusse on võimalik paigutada programm mis tõstab hääli ringi.Kuna e-hääletuse seadustasid: Rask, Rõivas ja Ülle Madise reformi erakonnast siis peaks igale mõtlevale inimesele selge olema,kellele on kasulik e-hääletamine ja kellele siis arvuti programm alati garanteerib arvestatava häälte arvu.Kuna hääle liikumise fikseerib ära kõvaketas siis kohe peale hääletust kõvaketas hävitatakse,et ei saaks küsida hääletajalt kas ta tegi hääletamisi,näiteks 10 korda või mitte?Igaks juhuks,et häälte liigutamisi seadustada,anti luba hääletada kas või sada korda uuesti.E-hääletuse häda peitub selles,et neid ei saa jälgida,kontrollida ja hääletamise protseduur ei ole salajane ega turvaline nagu seda nõuab ka Põhiseadus.Kuna reformiga on kogu aja alandlikult koostööd teinud sotsid ja isamaalased siis muutused tulevad siin kosmeetilised aga ei midagi märkimisväärset.Kesk jääb siin pantvangiks.Nagu teame oli kunagi küll reformi valitsus aga keskerakonna juhtimise all:)Elu on tõestanud,et juhtida tahavad kõik aga juhiks sobivad üksikud tugevad ja targad isiksused,alles siis sünnib ka tulemusi.
Oraakel
17. nov. 2016 10:54
Kui SEDA valimist ära ei kaotata ja kui presidenti demokraatlikult valida ei saa, siis võib nentida, et Keskerakond on lihtsalt reformierakonna filiaal, mis mängiti välja selleks puhuks, et Rail Baltica, fosforiidisõja ja USA sõdurite kaasabil rahvast maha surudes uuesti "õige nime" all taas tõusta, e-häältega loomulikult.
Ivo
11. nov. 2016 19:57
Miks lühendada, see jama tuleb üldse ära lõpetada.