"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Simson: valitsuses olles tuleb enda programmist osaliselt loobuda (0)
11. november 2016
Scanpix

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul mõistab Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) valitsuskõnelusi pidav Keskerakond, et liidus olles tuleb enda programmist osaliselt loobuda.

“Uue valitsuse platvormi osas tugineme oma valimisplatvormile ja erakonna programmile,” ütles Simson BNS-ile. “Samas teame eelmistest valitsuses oldud kogemustest, et koalitsioonivalitsuses ei saa ükski erakond oma programmi sajaprotsendiliselt ellu viia.”

Vastates BNS-i küsimusele, millal Keskerakond valitsuspartnerite osas otsuse langetab ja millest see sõltub, ütles Simson, et erakond on pidanud nõu nii juhatuse kui fraktsiooni tasandil ja mõlemas jäi kõlama ainult üks seisukoht – eelistatud on uus valitsusliit ilma Reformierakonnata.

Keskerakonna teine aseesimees Jaanus Karilaid ütles Eesti Päevalehele, et Reformierakond on endiselt huvitatud koalitsioonist Keskerakonnaga.

“Tänagi [neljapäeval] helistas mulle üks riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige ja küsis, kas meil on teema SDE ja IRL-iga lukus. Reformierakond kibeleb väga ja paneks igal juhul leivad meiega ühte kappi. Aga ütlesin talle, et teil tuleb esmalt parteiline sisekaemus ja puhastustuli läbida. Kuni te vigadest ei õpi ja oma esimeest Taavi Rõivast näiteks Hanno Pevkuri või Kristen Michali vastu välja ei vaheta, pole meil teiega asja. Nagu ma temast aru sain, mõtleb Reformierakond esimehe vahetamise peale,” rääkis Karilaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.