"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Loone: eksperdid ei peaks koalitsioonikõnelustel osalema (5)
12. november 2016
Scanpix

Riigkogu liige Oudekki Loone sõnul ei mahu ekspertide pädevusse poliitiliste eesmärkide üle otsustamine – sisuliselt on eksperdid lobistid, kes ei peaks koalitsioonikõnelustel osalema.

“Eksperdid saavad pärast anda suurepärast nõu, kuidas kokku lepitud poliitilisi eesmärke võimalikult hästi ellu viia. Eksperdid ei saa aga ütelda, milline on parim poliitiline eesmärk,” ütles Loone BNS-ile. “Eesmärkide üle otsustavad valijad, need on kirjas valimisprogrammides. Koalitsioonikõnelustel tuleb valida osalevate erakondade programmidest välja see, millega on kõik nõus.”

“Igasugune ekspert, kes soovitab nii-öelda parimat otsust, on tegelikult lobist. Ja kui kasutada eelmise valitsuse kokkukutsutud eksperte, siis mul tekib küsimus, et kas valitsus ikka vahetus või meile lihtsalt ei meeldinud Taavi Rõivase nägu,” märkis Loone.

“Trump, Brexit ja muu seesugune on protest just sellise asjakorralduse vastu, kus poliitika on antud rahvalt ekspertidele. Sellist valitsemist ei taha enam keegi,” selgitas Loone ja lisas, et otsustamiseksperte ei ole olemas, nagu pole olemas ka heade valikute eksperte, sest heal elul on erinevate ühiskonnagruppide jaoks erinev sisu.

Käimasolevatelt koalitsioonikõnelustelt ei saa Loone sõnul seega midagi head oodata, sest kolme erakonna programmist lähtumise asemel kuulatakse hoopis eelmise valitsuse poolt kokku kutsutud eksperte.

Kommentaarid (5)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

aitab tsirkusest
13. nov. 2016 19:29
Lugupeetavad momendil kolm erakonda panevad kokku võimaliku uue valitsuskoalitsiatsiooni agenda. Läänelik esindusdemokraatia mis parata. Ja hiljem siis kõik eksperdid ja asjatundjad. Kui neid on tegelt vaja.
Loone
13. nov. 2016 11:49
Oled kena daam.Käi ikka pea püsti ja hoia endas seda aususe ja õigluse tulukest.Tea seda,et sinu õigluse aura on alati üle nendest kottpükste ja tanksaabaste kandjatest.
Tundub
13. nov. 2016 11:21
tõesti nii kui vaadelda seda tuttavate nägude sõpruskonda.Kui kaasata ka veel eelmise valitsuse kujundajad siis muutusi muidugi ei tule,peale selle,et ettur vahetatakse välja.Ma paneksin suuri lootusi ossi...Siin on vaja väga palju muuta ja saavutada seadusandliku võimu kontroll ...
Mati
12. nov. 2016 18:00
kas see loone vahel vait ka suudab olla - nagu teine aunaste, eneseimetleja - aina trügib igale pildile.Küllap on siiski sinust targemaidki, kes teavad paremini - keda arutluisse kaasata , keda mitte
W.
12. nov. 2016 17:02
Pesuehtse savisaarlase mõttemõlgutus.