"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Esmaspäeval algab üle-eestiline üritusterohke Ühisnädal (0)
18. november 2016
Fiorello Rand

Esmaspäeval, 21. novembril algab üleriigiline Ühisnädal, mis toob kõikidesse Eesti maakondadesse hulganisti põnevaid sündmusi. 27. novembrini kestval nädalal tehakse kõike seda, mis väärtustab hoolivust, koosloomist ja kogukondlikku ettevõtmist.

Ühisnädala ürituste seast leiab näiteks maakondlikke kodanikuühenduste konverentse, tublimate tunnustusüritusi, talguid, kärajaid, näitusi, heategevusaktsioone, MTÜde avatud uste päevi, kodanikuühenduste ümarlaudu, erinevad õpitube ja vabatahtliku tegevusega seotut. Nädala jooksul toimuvad ka mitmed foorumid ja kohtumised, kus saab nii kuulata kui ka ise aktiivselt kaasa rääkida kodanikuühiskonda puudutavatel teemadel, programmiga, kus on enam kui 100 sündmust saab tutvuda veebiaadressil www.uhisnadal.ee.

Ühisnädala üks korraldaja Kaspar Tammist Järvamaa arenduskeskusest: „Neljandat aastat toimuva ühistegemiste nädala keskmes on tänavu parimate kodanikuühenduste ja tublimate vabatahtlike tunnustamine. Inimeste märkamine, kes panustavad oma kogukonna hüvanguks, ilma selle eest tasu ootamata, on hoolimine selle kõige otsesemas tähenduses.”

Paljudes Eesti maakondades antakse sel nädalal välja tunnustusi kogukonnas aasta jooksul positiivset muutust loonud mittetulundusühendusele ja inimesele, kes pälvivad ka aunimetuse “sädeinimene”, “vabakondlane” jt.

Lisaks toimub 23. novembril Siseministeeriumi suures saalis vabatahtlike kaasajate päev, kus Külaliikumine Kodukant ja Siseministeerium annavad 18 vabaühendusele üle vabatahtliku sõbra märgid.

Ühisnädala raames otsitakse ka loomasõbralikku ja -vaenulikku tegu. Kõik inimesed saavad saata enda arvamuse 2016. aastal Eestis aset leidnud kõige positiivsemast ja negatiivsemast loomadega seotud ning avalikkuse tähelepanu pälvinud teost. Lugusid saab saata Loomakaitse Seltsi kodulehele www.loomakaitse.ee/tegu/.

Kinoteatri abiga valmisid sel aastal Ühisnädalale videoklipid, mis räägivad hoolivusest läbi huumoriprisma ja millega saab tutvuda SIIN. Videotes astuvad üles Märt Pius, Piret Krumm ja Veiko Porkanen, kelle kehastatud tegelaskujud annavad märku sellest, et hoolivust võiks meie ühiskonnas rohkem olla.

Ühisnädal on kodanikualgatust ja kodanikuühiskonda tutvustav nädal, mis leiab aset iga-aastaselt kodanikupäeva lähistel ja mida korraldavad maakondlikud arenduskeskused koostöös Kodanikuühiskonna Sihtkapitali ja teiste arvukate partneritega. Möödunud aastal viidi üle Eesti Ühisnädala raames läbi 227 sündmust, millest võttis osa enam kui 11 700 inimest.

Lisainfo ja Ühisnädala programm: www.uhisnadal.ee

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.