"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Repinski: piim ei tohi olla odavam kui vesi (0)
22. november 2016
Scanpix

"Riik saaks [põllumehi] aidata selles mõttes, et riigiasutused võiksid võtta kohalike tootjate toitu endale," rääkis tulevane maaeluminister Martin Repinski. Samuti võiks kehtestada piimale miinimumhinna. "Kui kõrval seisab vesi, mis maksab mitu korda kõrgemat hinda, ei ole see väga aus."

Tõenäoline järgmine maaeluminister Martin Repinski sooviks muuta riigihangete korda nii, et sisuliselt tohiksid riigiasutused nagu vanglad või haiglad tellida endale vaid Eestis toodetud toidukaupa.

“Riik saaks [põllumehi] aidata selles mõttes, et riigiasutused võiksid võtta kohalike tootjate toitu endale. Aga selleks tuleb muuta riigihangete süsteemi. See on meil plaanis ka tegelikult,” ütles Repinski Eesti Televisiooni (ETV) hommikuprogrammis “Terevisioon”, vahendas BNS.

Keskerakonda kuuluv poliitik möönis, et Euroopa Liidu reeglite järgi pole lubatud kehtestada seadust või määrust, mille järgi tohiks tellida kaupa vaid Eestist, kuna see oleks ebaaus konkurents.

“Aga me võime kirjutada nii, et haiglad, vanglad, sõjaväebaasid peavad ostma toitu, mis on toodetud näiteks 100 kilomeetri raadiuses,” rääkis Repinski ETV hommikuprogrammis.

Samuti leiab Repinski, et kaaluda võiks piimale miinimumhinna kehtestamist.

“Ma ei tea, kas see on võimalik, see on praegu idee tasemel, võib-olla ma tulevase ministrina ei peaks seda ütlema,” rääkis Keskerakonda kuuluv Repinski hommikuprogrammis. Ta tõi välja, et riik on parajasti kehtestamas kilekottidele tasu, nii et neid ei saa tasuta ära anda.

“Samamoodi võiks mingi miinimumtasu kehtestada piimale. Piinlik oli vaadata, kui piima hind oli alla 30 sendi. Kui kõrval seisab vesi, mis maksab mitu korda kõrgemat hinda, ei ole see väga aus,” ütles tõenäoline tulevane maaeluminister.

“Nagu üks vana talunik, keda ma juba ammu tunnen, räägib kogu aeg, siis selleks, et majandus kasvaks normaalselt, peaks olema ühes hinnas piim, leib ja kütus,” lisas Repinski ETV hommikuprogrammis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.