"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Algkooliõpilase keskmine koolitee on 3,2 km pikkune (0)
23. november 2016
Scanpix

Möödunud aastal oli algkooliõpilase keskmine koolitee on 3,2 kilomeetri pikkune ning maakonniti on kõige pikem koolitee Hiiumaa õpilastel, edastas statistikaamet.

Möödunud aastal käis iga kolmas 1.–3. klassi õpilane kuni ühe kilomeetri kaugusele kooli, teatas statistikaamet. 58 protsendil 1.–3. klassi õpilaste puhul on lähim kool kodule lähemal kui üks kilomeeter, kuid sageli ei käi laps lähimas koolis, vahendas BNS.

Eesti maakondades on kõige pikem koolitee Hiiumaa algkooliõpilastel, kelle keskmine koolitee on viie kilomeetri pikkune. Kõige lühem on keskmine koolitee Ida-Viru maakonnas, vaid 2,3 kilomeetrit. Kõigis maakondades on keskmine tegelik koolitee vähemalt ühe kilomeetri võrra pikem lühimast võimalikust kooliteest.

Statistikaamet toob välja, et tänapäeva algkooliõpilase keskmine koolitee on 700 meetrit pikem kui näiteks 1922. aastal, kui keskmine koolitee oli 2,5 kilomeetri pikkune. Kui ligi sajand tagasi käis iga neljas 1.–3. klassi õpilane kuni ühe kilomeetri kaugusele kooli, siis 2015. aastal iga kolmas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.