"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MUPO:Tallinnas on öömajakohti piisavalt, telkides ööbida pole vajadust (0)
07. detsember 2016
Scanpix

Linnaosade sotsiaaltöötajad koostöös Põhja politseiprefektuuri ja MUPOga kavandavad ilmade külmenedes ringsõitu mahajäetud hoonetesse ja nende ümbrusse, et vajadusel informeerida hoonetes või telkides  elavaid kodutuid inimesi sotsiaalhoolekande teenustest ja võimalustest.

Päevasel ajal saavad kodutud viibida aadressil Suur-Sõjamäe tn. 6 a asuvas päevakeskuses, kus pakutakse neile sooja teed, leiba-saia, samuti nõustamist ja psühholoogi ning sotsiaaltöötaja nõu ja abi.

 

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul ei oleks kellelgi põhjust ööbida telgis või mahajäetud majades. Tallinna öömajades on praegu kohti piisavalt. “Minu palve ka kõigile linnaelanikele -kui näete abitus olukorras purjus inimest või kodutuid, siis palun sellest teavitada hädaabitelefonil 112 politseid või kiirabi, kes toimetavad inimese kas kainestusmajja või kodutute öömajja,” sõnas Martinson.

 

Vastu tänast oli Tallinna kodutute öömajades 30 vaba kohta. Alasi 8 kodutute öömajas on 60 voodikohta, täna oli vaba 19 kohta. Merelahe 4 kodutute öömajas on 26 voodikohta, täna oli vaba 3 kohta. Akadeemia tee 34 kodutute öömajas on 38 voodikohta, täna oli vaba 8 kohta. Kokku oli täna kodutute öömajades 30 vaba kohta.

 

Lisaks osutab Tallinn vältimatut sotsiaalabi varjupaigateenust, aadressil Kauge 4, kus on 20 voodikohta (kliendile tasuta) ning vältimatu sotsiaalabi järgset varjupaigateenust aadressil Kauge 4, kus on 40 voodikohta.

 

Samuti osutab Tallinn resotsialiseerimisteenust resotsialiseerimisüksustes (kliendi omaosalusega) aadressidel Kadaka tee 153, kus on  40 voodikohta; Mahtra 44, kus on 40 voodikohta ja Suur-Sõjamäe 6a, kus on 20 voodikohta.

 

Tallinn osutab ka resotsialiseerimisteenust sotsiaalmajutusüksustes Tuulemaa 6, kus on  210 kohta; Akadeemia tee 34, kus on  56 kohta (sisaldab ka 16 täiendavat kohta Akadeemia tee 34 I korrusel); Paljassaare tee 35, kus on 35 kohta, Männiku tee 92, kus on 92 kohta ja Varre 7, kus on 50 kohta.    

 

Kõigis nimetatud kohtades on kokku 727 voodikohta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.